Час смертохристів. Міражі 2077

22
18
20
22
24
26
28
30

Гайдук озброєний і надзвичайно небезпечний. Має бойовий досвід офіцера спецназу розвідки.

Про всі підозрілі переміщення й спроби нелегального перетину держкордону доповідати мені особисто.

Директор Державної Варти України.

Юлій Мережко

***

22 квітня 2077 р.

10.00 AM

Президенту Конфедерації Держав Північної Америки

Ендрю Ван Лі

ТАЄМНО. Вищої державної ваги

Сер,

Як щойно ми дізналися з надійних джерел, Сара ЛуЛейн готує винятково небезпечну провокацію, здатну порушити основи державного ладу Конфедерації й значно ослабити наші міжнародні позиції, не кажучи вже про катастрофічні наслідки для Вас особисто.

Вчора увечері (21.04.77 о 10.00 РМ) у приміщенні штабу Об"єднаних сил підводного морського флоту Конфедерації відбувся запис теле-, радіо- і пресового інтерв"ю віце-Президента для провідних теле-радіо каналів та видань «Вашінгтон Пост», «Нью-Йорк Таймз», «Глоб енд Мейл», «Мехіко Ньюз», «Гардіан», «Шпігель», «Київ-Cmap», в якому містяться тяжкі звинувачення на адресу Першої леді сенатора Ширлі Ван Лі в її зв"язках з резидентом розвідки Чорної Орди (СДОР) генералом Гайдуком, який через Першу Леді нібито отримував найчутлівішу таємну інформацію, пов"язану з національною безпекою Конфедерації. Наводяться фальшиві дані про численні зустрічі Гайдука з Першою Леді відверто сексуального характеру на конспіративних квартирах і додаються — на жаль, справжні — відеозаписи інтимного змісту двадцятирічної давнини зі студентських часів Гайдука і Ширлі Мак Доул, коли вони навчалися в МІГ.

Сара Лу Лейн вимагає передати скандальну справу у відання спеціального Прокурора Конфедерації Стівена Голдмана. Також вона вимагає негайно заарештувати Гайдука і Першу Леді.

Головна мета інтерв"ю — домогтися імпічмента президента Конфедерації, першим етапом чого має стати негайне позбавлення Вас влади і передачі всіх повноважень віце-президенту КДПА до з"ясування всіх деталей справи.

Сьогодні Вам буде пред"явлено ультиматум. У разі Вашої відмови виконати висунуті вимоги, інтерв"ю буде оприлюднене завтра, максимум — післязавтра.

Адмірал Стенлі Фішер

PS. Згаданий Гайдук дістався сьогодні бази ВПС Кларк (Канада) і о 9.30 AM відлетів до Європи на госпітальному літаку «Ланкастер-27» ВПС Конфедерації. Посадка, в залежності від оперативної ситуації, відбудеться на таємній базі «Росток» (Німеччина) або на базі «Мазури»(Польща) 23 квітня приблизно о 15.00 європейського часу.

Стенлі

***