Час смертохристів. Міражі 2077

22
18
20
22
24
26
28
30

Гайдук побачив на екрані текст:

Будьте обережні. Вони змінили тактику, але мета та ж сама: звинуватити і знищити вас. ВІРУ розгромлена, йдуть масові арешти. Григорій на волі, Божена в Посольстві Конфедерації, чекає на ваше звільнення. Мама ваша хвилюється, вона відмовилась виїжджати. Лікуйтесь, набирайтесь сил, будемо інформувати вас про перебіг подій. УРА.

— Є підозра, що в цьому місці у вас пошкоджений хребет, — голосно сказав Юра.

— Так, я відчуваю болі, — підтвердив Гайдук. — Але тепер вони не такі сильні. Дякую, лікарю.

Юра вимкнув апарат і надиктував на центральний пункт спостереження за хворими схему лікування, що включала в себе репаративні препарати, вітаміни й введення стовбурових клітин в уражені зони, що вимагало щоденних відвідань кабінету лікаря Юри.

74.

15 липня 2077 р.

Таємно

Його Ясновельможності Гетьману України Генералу армії Кузьмі-Данилу Махуну

З великим занепокоєнням хочу проінформувати Вашу Ясновельможність про загострення соціально-політичної і моральної ситуації, що спостерігається останнім часом в Україні. Йдеться, насамперед, про так званий рух «смертохристів», очолюваних о.Калерієм (ієромонах Сигізмунд Сансизбаєв), Печерська Лавра в Києві, ідеолог руху — протоієрей Борисоглеб Чикирисов, права рука Сансизбаєва.

Почавшись як реформістський рух християнської церкви (головний постулат: Христос помер на Голгофі, а не воскрес), перетворився на масову агресивну політичну партію, яка проповідує насильство, нетерпіння, неповагу до законів і ставить за мету здійснити політичний переворот у країні, усунувши Вас, Ваша Ясновельможність, від влади. Підстава: Ваша участь у великодній телевізійної службі й звернення до нації зі словами «Христос Воскрес» — що свідчить нібито про Вашу приналежність до ВОСКРЕСОХРИСТІВ.

Останнім часом СМЕРТОХРИСТИ вчинили низку агресивних актів проти ВОСКРЕСОХРИСТІВ і осквернили ряд храмів (підпали, захоплення, глумління над іконами). Особливо небезпечним і резонансним було захоплення смертохристами православної святині — Печерської Лаври, яке було гостро засуджене патріархами різних країн. У відповідь на такі дії християни ряду конфесій України почали організовувати дружини самозахисту та озброювати їх. За перше півріччя 2077р. кількість збройних сутичок на релігійно-політичному грунті зросла в Україні на 30,5% в порівнянні з попереднім періодом. Кількість вбитих — 87 чол., поранених і травмованих — 315 чол. (список інцидентів додається).

Дії СМЕРТОХРИСТІВ викликають велике невдоволення широких верств населення, сприяють активізації таких радикально-націоналістичних організацій, як ЛУК, УРА та інші. Серед населення поширюються гасла типу

«В нас забрали мову, забрали історію, забрали вольності, тепер забирають віру. Всі на повстання!»

«Захистимо Христа! — наближається Друге Його пришестя!», «Гетьман — смертохрист», «Христос — наш Вождь Небесний», «Смерть Антихристам — Олігархам» і т.п.

Існує небезпека формування широкого фронту збройного опору СМЕРТОХРИСТAM і подальшого сповзання країни до повномасштабної громадянської війни.

Державна Варта оперує даними, які свідчать про фінансову, пропагандистську і збройну підтримку руху СМЕРТОХРИСТІВ з боку Чорної Орди.

Якщо не вжити негайних заходів, релігійна війна у комбінації з соціальними ексцесами (погроми, пограбування багатіїв, знищення олігархів та їхнього майна) призведе до швидкого падіння існуючого в Україні державно-політичного і економічного ладу і тотального знищення політичної еліти.

Пропоную:

Підготувати таємну спецоперацію по знищенню керівництва руху СМЕРТОХРИСТІВ і ліквідації існуючих структур партії «Чотирьох свобод» (операція «Варфоломіївська ніч»);