Час смертохристів. Міражі 2077

22
18
20
22
24
26
28
30

— Тут недалеко, — Невінчаний підійшов до великого комп’ютерного екрана і висвітив на ньому карту. — Це в Чернігівському краї, на стику України, Росії та Білорусі.

На карті з"явилися обриси Чернігівщини. Невінчаний повів курсором на північний схід від Городні, відхилившись від дороги М-13. Курсор уперся в ріку Тетіва та великий лісовий масив, потім Невінчаний окреслив світляне коло — Городня, Мена, Семенівка, Корюківка — і зайшов на територію Росії, відхопивши великий шмат простору.

— Це його володіння.

— Поїду, — вирішив Гайдук. Він набрав на геджеті номер гетьмана.

— Ваша Ясновельможність, прошу дозволу на поїздку до Басманова.

— Що йому треба? — невдоволено спитав гетьман.

— Не знаю. Але запрошує.

— Їдь. Тільки будь обережний. Роби з себе дурника: ще нічого не знаю, тільки приступив до обов"язків. Після поїздки —до мене з доповіддю.

— Слухаюсь, — сказав Гайдук. І, відключивши урядовий зв"язок для вищого керівництва УВКФД, наказав Невінчаному:

— Приготуйте назавтра «черепаху». Поїдете зі мною. Тільки залиште цей літунський апарат. Так, ще одне. Повісьте, будь ласка, фотографію, подаровану Мережком, у приміщенні для відпочинку.

— Слухаюсь, — всміхнувся Невінчаний. — Не треба ображати Юлія Юліановича. Хай висить. Я перевірив. Там чисто, бляха-муха.

— Вибачте, Григорію Івановичу, забув. Чи не могли б ви знайти в конторі Мережка агента Іоанна? Хотів би з ним познайомитись.

35.

ФАЙЛ ГАЙДУКА

9/05/2077

Абсолютно таємно. 1 прим.

Раднику Гетьмана України з національної безпеки,

Секретарю PH Б України Генерал-хорунжому Гайдуку І.П.

ОПЕРАТИВНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Басманова Мінтімера Никоновича, громадянина України, Росії, Білорусі, Казахстану, Союзу Держав Чорної Орди (СДОР), Швейцарії, Китаю. Боярин московський. Член Ареопагу України. Член Таємної Світової Ради (фактично світового уряду) зі столицею в м. Чингіз-Сарай. Князь Чернігівській, цар Воронезький, Рязанський, Сталінградський, хан Улан-Баторський, Аральський. Голова Ордену Світла — Святих отців-опричників.