Час смертохристів. Міражі 2077

22
18
20
22
24
26
28
30

Обличчя її було сухе.

— Що таке серафим? — спитала вона.

— Це така комаха з головою і шістьма крилами. Двома крилами прикриває обличчя, двома — ноги, на двох крилах літає. Ангел, сконструйований за технологією «стеллс». Непомітний у радіолокаційному спектрі.

— Коли ми летіли, ти світився у цьому плащі, наче...

— Бетмен.

— Ні. Ви всі — і той мертвий хлопець... були схожі на ангелів...

«Льошу вже відвезли до батьків на Борщагівку», — подумав Гайдук.

— Якщо ми ангели, то ангели безодні, — він поцілував її в губи, але відповіді не відчув. Це було вперше відтоді, коли вони лежали на підлозі в його квартирі на Інститутській. Він відчув ще один збій серцевого ритму. Наростання темряви в душі, кінець кохання. Невже так швидко? Так приходить раптова смерть.

У двері делікатно постукав Невінчаний, який мав відвезти Божену до Білої Церкви.

Кінчалася друга ніч окупації Києва. Гайдук і Божена ще не знали, що відбулося тієї ночі на території Посольства Конфедерації.

Радісним калатанням зустрічали ранок дзвони Києво-Печерської Лаври: неподалік від Троїцької надбрамної церкви, поряд з Великою Лаврською дзвіницею, за наказом Сансизбаєва починалося зведення величного мавзолею-могили спочилого у віці тридцяти трьох років рабина з Назарету, ім"я якому Ісус Христос, по-гебрейськи Месія, а по-нашому — Спаситель.

93.

2 серпня 2077 р

6.00 РМ, Вашінгтон DC

ЗВЕРНЕННЯ

Президента Конфедерації держав Північної Америки Ширлі Мак Доул (Ван Лі) до народу і Конгресу Північної Америки

Мої дорогі співгромадяни!

Ще вчора ми святкували з вами блискучу перемогу Американського легіону над наркоповстанцями і бандформуваннями Сапатерро, яка довела нашу здатність об"єднуватися у боротьбі за святу справу — визволення священної американської землі від загарбників.

Але сьогодні надійшла трагічна звістка: вночі другого серпня 2077 року в Києві, столиці суверенної європейської держави Україна, окупованої військами Чорної Орди, було скоєно нечуваний злочин: військовослужбовці карального корпусу яничар вчинили ніким і нічим не спровокований розбійний напад на посольство Конфедерації держав Північної Америки, в результаті чого були вбиті посол Джон О"Салліван та вісімдесят сім співробітників посольства, в тому числі жінки і діти. Загинули морські піхотинці, які героїчно захищали не тільки громадян Конфедерації, але й громадян держав — членів ОГБ, які шукали захисту на території посольства. Особливо болючою є втрата героя марсіанських експедицій, вірного сина Америки Вільяма Кроуфорда.

Ряд співробітників посольства, що залишилися в живих, були безпідставно заарештовані і вивезені. Їхнє місце перебування сьогодні ще невідоме.