Першому гравцеві приготуватися

22
18
20
22
24
26
28
30

Як стверджував продавець артефакту в описі на аукціоні, якщо використовувати сили Скрижалі у поєднанні з Табло, вона ставала найціннішим артефактом у всій ОАЗі. Все, що потрібно було робити — це стежити за топовими позиціями на Табло і чекати, поки чийсь рахунок не збільшиться. Коли це станеться, можна написати ім’я аватара на Скрижалі і дізнатись, де він був у той самий момент, таким чином показуючи розташування ключа, який щойно знайшли, або воріт, які пройшли. Через обмеження діапазону дії Скрижалі могло знадобитися дві або три спроби, щоб вирахувати точне місцезнаходження ключа або воріт, але навіть так це було досить цінною інформацією, за яку багато людей готові вбити.

Коли Скрижаль пошуку Фіндоро опиналась на аукціоні, між кланами мисливців розпочалася запекла війна ставок. Але коли аукціон нарешті закінчився, Скрижаль майже за два мільйони кредитів потрапила до «шісток». Сорренто робив ставки з власного аккаунта IOI. Він чекав до останніх секунд аукціону, а тоді перебив усі ставки. Він міг запропонувати ціну анонімно, але, очевидно, хотів, щоб світ знав, хто тепер володіє артефактом. Це також був його спосіб показати всім нам у Великій п’ятірці, що з цього моменту, коли один з нас знайде ключ або пройде ворота, «шістки» це відслідкують. І ми нічого не зможемо вдіяти.

Спочатку я хвилювався, що «шістки» спробують використати Скрижаль, аби одне за одним вистежити наших аватарів і вбити. Але місцезнаходження наших аватарів не принесло б їм ніякої користі, якби ми в той час не були в зоні PvP, а ми не були дурними, щоб залишатися на місці. «Шістки» не могли до нас дістатися. А оскільки Скрижаль можна було використати тільки раз в день, вони також ризикували втратити можливість, якщо Табло зміниться в той самий день, коли вони намагалися знайти одного з нас. Тому вони не ризикували. Вони тримали артефакт в запасі та чекали слушного моменту.

* * *

Менш ніж через півгодини після збільшення рахунку Арт3міди, вся армада «шісток» була помічена в Секторі-7. В момент, коли Табло змінилося, «шістки», очевидно, використали Скрижаль пошуку Фіндоро, щоб спробувати з’ясувати точне місце розташування Арт3міди. На щастя, аватар «шісток», який використовував Скрижаль (напевно сам Сорренто), виявився в іншому секторі, ніж Арт3міда, тому Скрижаль не показала планету, на якій вона була. Вона тільки вказала «шісткам» сектор. І тому вони всі негайно відправились туди.

Через їхні незграбні дії, тепер весь світ знав, що Нефритовий ключ захований десь в цьому секторі. Природно, тисячі мисливців теж стали злітатись туди. «Шістки» звузили територію пошуку для всіх нас. На щастя, Сектор-7 містив сотні планет, місяців та інших світів, а Нефритовий ключ міг бути схований на будь-якому з них.

Залишок дня я в шоці переглядав новини про те, що мене скинуто з престолу. В заголовках новин так і писали: «Парзіваля скинуто з престолу!», «Арт3міда новий мисливець №1!», «Шістки» наступають!»

Після того, як я нарешті опанував себе, я відкрив Табло і змусив себе дивитися на нього протягом добрих тридцяти хвилин, поки подумки себе картав.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ:

1. Арт3міда 129,000

2. Парзіваль 110,000

3. Ейч 108,000

4. Дайто 107,000

5. Шото 106,000

6. IOI — 655321 105,000

7. IOI — 643187 105,000

8. IOI — 621671 105,000

9. IOI — 678324 105,000

10. IOI — 637330 105,000

«Тобі нема кого звинувачувати, крім себе, — казав я собі. — Ти дозволив успіху вдарити в голову. Закинув дослідження. Чи ти думав, що блискавка двічі вдарить в одне місце? Що, зрештою, ти просто натрапиш на підказку, де знайти Нефритовий ключ? Перебування на першому місці весь цей час дало тобі помилкове відчуття безпеки. Але зараз в тебе немає цієї проблеми, чи не так, довбню? Ні, тому що замість того, щоб працювати і зосередитися на пошуках, як повинно було бути, ти просрав свій шанс. Майже півроку бив байдики і плакав над якоюсь дівчиною, яку навіть ніколи не зустрічав особисто. Дівчиною, яка тебе кинула. Тою ж дівчиною, яка збирається тебе перемогти.

Тепер… повертайся до гри, придурку. Знайди цей ключ.»