Ганнібал

22
18
20
22
24
26
28
30

— Агенте Старлінг?

— Я не маю жодного стосунку до цих новин, містере Снід.

— Жінка тримала на руках дитину, ви розумієте, що це створює проблему.

— Не на руках, дитина була в слінгу на грудях, а руки Евелда тримала під слінгом, ховала під ковдрою свій МАК-10.

— Ви бачили звіт розтину? — спитав Снід.

— Ні.

— Але ви ніколи не заперечували, що стріляли.

— Гадаєте, я стану заперечувати через те, що ви не знайшли осердя кулі? — сказала вона й озирнулася на свого начальника з бюро. — Містере Персалл, це ж дружня зустріч, так?

— Безперечно.

— То чому містер Снід прийшов із дротом? Технічний відділ уже давно не робить такі шпильки для краваток. У нього в нагрудній кишені «Ф-Бьорд»[22], пише й не соромиться. Ми що тепер, одягаємо прослушку щоразу, як ходимо одне до одного в гості?

Персаллове обличчя почервоніло. Якщо Снід мав на собі дріт, то це була найгірша зрада, але нікому не хотілося на запис казати, щоб Снід його вимкнув.

— Нам не потрібні ваші скарги чи звинувачення, — сказав зблідлий від злості Снід. — Ми тут зібралися, щоб вам допомогти.

— Допомогти в чому? Ваше управління зателефонувало нашому й попросило прислати мене вам на допомогу в рейді. Я дала Евелді Драмґо два шанси здатися. Вона ховала МАК-10 під дитячою ковдрою. Вона тоді вже підстрелила Джона Бріґема. Мені б хотілося, щоб вона здалась. Але вона не схотіла. Вона вистрілила в мене. Я — у неї. Вона загинула. А наразі вам варто перевірити лічильник стрічки, містере Снід.

— Ви наперед знали, що там буде Евелда Драмґо? — запитав Елдредж.

— Наперед? Агент Бріґем повідомив мене вже в дорозі, у фургоні, що Евелда Драмґо варить мет у лабораторії з охороною. Він доручив мені з нею розібратися.

— Не забувайте, Бріґем загинув, — сказав Крендлер, — а також Бьорк, обидва — дуже добрі агенти. Вони не можуть нічого підтвердити чи спростувати, бо їх немає.

У шлунку Старлінг усе перевернулося, коли вона почула з вуст Крендлера ім’я Джона Бріґема.

— Я навряд чи забуду, що Джон Бріґем загинув, містере Крендлер, і він дійсно був добрим агентом, а також моїм добрим другом. Правда в тому, що він попросив мене розібратися з Евелдою.

— Бріґем дав вам це завдання попри те, що ви з Евелдою Драмґо вже мали кілька сутичок, — мовив Крендлер.

— Годі тобі, Поле, — сказав Клінт Персалл.