Звірі

22
18
20
22
24
26
28
30

Малолітній вбивця, що вважає всіх, окрім своїх шефів та співробітників, м’ясом, та дівча, яке, якщо вірити шефам, є ще більш небезпечним за цього вбивцю. І не можна їх за це судити. Я ж сам був таким… Я і є таким.

Мене таким виховали. Мені не відрощували довших пазурів, не пересаджували гостріших зубів, мене просто навчили ними користуватися. Мене забули навчити користуватися совістю, й вона атрофувалася… Не можна нікого з нас судити за те, що нас зробили такими. От тільки — чи надовго нас таких вистачить? Коли перегриземо одне одного? Чи можна мати майбутнє, маючи такі пазурі?

Та що ж це зі мною? Коли ж це скінчиться? Коли я повернуся до свого адекватно пофігістичного стану? Ні, треба, видно, таки когось убити. Треба бігти, стріляти, душити, бити. Тоді й часу на всю цю дурню, що лізе в голову, не залишиться. Хочу нормальної роботи. Остогиділо відчувати себе вихователем у дитячому садку…

До речі, про роботу… Вже квартал за нами повільно котився чорний «Daewoo» з тонованими вікнами. Зовсім непомітно, подумки гмикнув я, просто набагато непомітніше за особу з книгою в темряві. Знову ламери… Яка вірогідність того, що ці — не з компанії нашого сьогоднішнього полоненого? Майже нульова. Ну чого вони причепилися?

Зупинити б вас зараз, розмріявся я, зупинити, витягти на свіже повітря, промити голову, надавати по мордяці й попрохати не плутатися під ногами у великих дядьків. У них (дядьків) і без вас клопоту вистачає… Шкода, що поруч об’єкт, перед яким не можна світитися. Та й Макс може завадити душевній бесіді… «Не при дітях», — подумав я і посміхнувся.

Ламери не відставали. Коли ми ледь запхалися до переповненої маршрутки, вони подалися за нею. Аня полізла кудись до задніх сидінь, Макс зібрався за нею, але я смикнув його за рукав. Треба було поговорити.

— Ти помітив? — тихо спитав я.

— Собак? — спитав у відповідь він.

— Собак?!

— Так, вони поводяться дивно…

Я визирнув у вікно. — Їздять на чорних «Daewoo»?

Макс також визирнув.

— А, ти про це, — зрозумів він, — їх я помітив… Але собаки… Ти що, не помітив собак? Вони бояться її. Вони не підходять! Вони тікають на інший бік вулиці, щойно помітять її!

— Дуже важливе спостереження, — зазначив я, — просто життєво необхідне…

А з чого їм її любити? Відчувають, видно, які вона віршики про звіряток пише, от і бояться підійти…

— Вони відчувають, що вона — чужа, — пояснив мені Макс.

— То вона таки прибулець? — зрадів я.

Макс знову подивився на мене, як на ідіота. Тоді, видно, вирішив, що немає сенсу щось пояснювати мені, ідіоту, й змінив тему.

— То ким я буду? — спитав він.

— Моїм двоюрідним братом, — запропонував я.