Першому гравцеві приготуватися

22
18
20
22
24
26
28
30

Я почав складати план. Сміливий, шалений план, який потребуватиме епічної кількості удачі, щоб все вдалось. Я почав реалізовувати план, написавши на електронну пошту Арт3міді, Ейчу і Шото. У повідомленні детально йшлось про те, де знайти Другі ворота і як отримати Кришталевий ключ. Упевнившись, що всі троє отримали моє повідомлення, я почав наступний етап плану. Ця частина мене лякала, бо я знав, що з великою ймовірністю в кінці мене вб’ють. Але на той момент я більше не переймався.

Я дістанусь до Третіх воріт або помру.

Рівень третій

Вихід на вулицю надто переоцінюють.

— «Альманах Анорака», розділ 17, рядок 32
0028

Коли корпоративні поліцейські «IOI» прийшли мене заарештувати, я був якраз на середині фільму «Дослідники» (1985 року, режисер Джо Данте). Він про трьох дітей, які будують космічний корабель у своєму дворі, а потім летять на зустріч інопланетянам. Один з найкращих дитячих фільмів коли-небудь знятих. У мене була звичка переглядати його принаймні раз на місяць. Це тримало мене в тонусі.

В кутку екрана в мене була трансляція із зовнішньої камери безпеки, тому я бачив, як транспорт збору контрактних службовців «ІОІ» з увімкненими сиренами і вогнями зупинився біля входу. З нього вискочили чотири дропкопи у військових чоботах та шоломах і забігли в будинок, а слідом за ними зайшов хлопець у костюмі. Через камеру у вестибюлі я спостерігав, як вони помахали бейджами «ІОІ», пролетіли пропускний пункт і запакувалися у ліфт.

Тепер вони піднімалися до мого поверху.

— Максе, — пробурмотів я, помітивши страх у власному голосі. — Виконай макрос безпеки номер один: Кром сильний у своїй горі.

Ця голосова команда проінструктувала комп’ютер виконати послідовність запрограмованих дій, як у віртуальному, так і в реальному світі.

— Буде з-з-зроблено, шеф! — бадьоро відповів Макс, а секундою пізніше система безпеки квартири перейшла в режим блокування.

Зі стелі з гуркотом опустилися посилені титанові бойові двері, киблокуючи внутрішні двері квартири.

На камерах безпеки, встановлених в коридорі біля квартири, я спостерігав, як чотири дропкопи вийшли з ліфта і побігли до моїх дверей. Два хлопці попереду несли плазмові зварювальники. Двоє інших несли шокери промислової потужності «Вольт-джолт». Чоловік у костюмі, який замикав цей парад, ніс електронний планшет.

Їхня поява мене не здивувала. Я знав, чому вони тут — щоб вдертись у мою квартиру і витягнути мене з неї, як шматок м’яса «Спам» з банки.

Коли вони підійшли до дверей, мій сканер швидко їх проаналізував, і в мене на екрані з’явилися їхні ідентифікаційні дані. Всі ці люди були уповноваженими офіцерами «ІОІ» з дійсним ордером арешту на такого собі Брайса Лінча, мешканця цієї квартири. Відповідно до місцевих, державних, федеральних законів, система безпеки квартири негайно відчинила двері, щоб надати їм вхід. Але бойові двері тримали їх ззовні.

Звичайно, дропкопи очікували, що у мене буде додаткова безпека, тому і принесли плазмові зварювальники.

Працівник «ІОІ» у костюмі пройшов повз дропкопів і обережно притиснув палець до домофона. На дисплеї з’явилися його ім’я і посада: «Майкл Вілсон, Відділ кредитів і зборів «ІОІ», номер співробітника ІОІ-481231».

Вілсон подивився в об’єктив камери в передпокої і приємно посміхнувся.

— Містере Лінч, мене звуть Майкл Вілсон. Я з Відділу кредитів і зборів «Innovative Online Industries». — Він звірився з планшетом. — Я тут, тому що ви не здійснили останні три платежі по своїй карті «ІОІ Visa», де вже нараховується борг понад двадцять тисяч доларів. Наші записи також показують, що ви в даний час безробітний, і тому класифікуєтесь як малозабезпечений. Відповідно до чинного федерального закону ми маємо право примусово взяти вас на роботу для відпрацювання боргу. Ви будете зв’язані контрактом, поки не сплатите борг нашій компанії в повному обсязі разом з усіма відсотками, комісіями і штрафами за прострочення платежу, а також будь-які інші збори або штрафи, які можуть виникнути в подальшому. — Вілсон жестом показав на дропкопів. — Ці панове тут, щоб допомогти мені у затриманні і супроводі вас до нового місця роботи. Ми просимо вас відчинити двері і надати нам доступ до вашого помешкання. Будь ласка, пам’ятайте, що ми уповноважені вилучити будь-які особисті речі, наявні всередині. Вартість продажу цих предметів, звичайно, врахується на погашення кредитного балансу.

Наскільки я міг сказати, Вілсон проказав це все на одному диханні монотонним голосом людини, яка повторює одні й ті ж пропозиції протягом дня.

Після короткої паузи я відповів через домофон.