Першому гравцеві приготуватися

22
18
20
22
24
26
28
30

— Так, думаю, знаєте, — репортер спробував зобразити усмішку. — Тим не менш, наш канал написав як Парзівалю, так і Арт3міді, і ми запропонували щедрі грошові винагороди кожному з них в обмін на ексклюзивне інтерв’ю, в ОАЗі або тут, в реальному світі.

— Впевнений, що вони отримують багато таких пропозицій. Але я сумніваюся, що приймуть їх, — сказав Морроу. Тоді подивився прямо в камеру, і я відчував, ніби він тепер говорить безпосередньо до мене. — Будь-яка людина досить розумна, щоб зробити те, що зробили вони, не буде ризикувати всім, розмовляючи зі стерв’ятниками зі ЗМІ.

Репортер ніяково усміхнувся.

— Ах, містере Морроу… Не думаю, що їх так називають.

Морроу знизив плечима.

— Шкода. Я називаю.

Репортер знову відкашлявся.

— Ну, рухаємось далі… Чи є у вас які-небудь прогнози про зміни, які нам варто чекати на Табло в найближчі тижні?

— Закладаюсь, що інші вісім порожніх рядків досить швидко заповняться новими іменами.

— Чому ви так думаєте?

— Одна людина може зберігати секрет, але не дві, — відповів він, знову дивлячись прямо в камеру. — Не знаю. Можливо, я помиляюся. Але я впевнений в одному. «Шістки» використають всі доступні їм підлі трюки, щоб дізнатися розташування Мідного ключа та Перших воріт.

— Ви маєте на увазі співробітників «Innovative Online Industries»?

— Так. «IOI». «Шістки». Їхня єдина мета полягає в тому, щоб використовувати лазівки в правилах конкурсу і зруйнувати задум заповіту Джима. Сама душа ОАЗи поставлена на карту. Останнє, чого Джим хотів би для свого творіння, щоб воно потрапило в руки такого фашистського багатонаціонального конгломерату, як «IOI».

— Містере Морроу, «IOI» володіє цим каналом…

— Звичайно, що так! — радісно закричав Морроу. — Вони володіють практично всім! Включно з тобою, красеню! Чи вони набили штрих-код тобі на зад, коли наймали сидіти тут і розповсюджувати корпоративну пропаганду?

Репортер почав заїкатися, нервово поглядаючи кудись за камеру.

— Швидко! — сказав Морроу. — Вам краще перервати мене, перш ніж я скажу що-небудь іще!

Він вибухнув сміхом якраз коли мережа вимкнула його супутникову трансляцію.

Репортеру знадобилося кілька секунд, щоб опанувати себе, а тоді він сказав:

— Ще раз спасибі за те, що були з нами сьогодні, містере Морроу. На жаль, наш час вичерпався. Тепер повернімося до Джуді, яка стоїть з групою відомих дослідників Галлідея…