Соло бунтівного полковника. Вершина

22
18
20
22
24
26
28
30

Від різкого сигналу прямого телефонного зв’язку Ухаль здригнувся. Він глянув на пульт і здивовано відкрив рота: на клавіші, що блимала, дрібними літерами написано «Шершун В.Д.». Ухаль узяв слухавку й натиснув на клавішу.

— Доброго вечора, Володимире Дмитровичу. Слухаю вас.

— Привіт, Владиславе! Як там наша операція? Уже пізненько, а ти не доповідаєш…

— Та тільки-но збирався телефонувати. Щойно агент повідомив нові цікаві деталі. Але, думаю, вони не завадять нам провести вже заплановані заходи.

— Тобто завтра діємо за планом? — Шершун наче витягував з Ухаля інформацію, чекаючи чогось такого, про що той чомусь не розповідає.

— Так, Володимире Дмитровичу, якщо нічого не завадить.

— А що може нам завадити? Ти ж кажеш — усе за планом?

— Мені ще треба перевірити інформацію, яку щойно отримав від агента. Його щось хвилює. Там з’явилися нові люди, один із них — наш колишній співробітник. Не хотілося б його називати навіть по захищеному зв’язку — ви ж розумієте…

— Гаразд, я зрозумів. Уже пізно: може, зустрінемося на автостоянці й перекинемося кількома словами? Чи ти ще працюватимеш?

— Ні, вже теж хотів їхати додому.

— Ну, домовилися. Ходімо.

Вони підійшли до стоянки автомобілів одночасно, поручкалися. Водії, побачивши своїх начальників, увімкнули мотори. Але генерали в автомобілі не сіли.

— Так хто там у нас, Владиславе, намалювався?

— Петро Крюк.

— Отакої! А він звідки взявся?

— Як я зрозумів, Петро працює охоронцем у Назарова. Агент їх усіх потихеньку-помаленьку встановив. Але вже кілька днів, як Крюк намагається проникнути до лабораторії, де виготовляють наркотики і яку охороняють інші люди, їх добирає особисто відомий нам начальник охорони Назарова Чопенко. Крім того, в лабораторії з’явилася нова людина, до якої агент чомусь теж виявив особливий інтерес.

— А яким чином це все може завадити нам провести завтра захоплення нарколабораторії? Головне, щоб ніхто з наших колег не стукнув бандюкам. «Альфа» готова?

— Так, усі попереджені, спільні плани затверджені, але навіть керівництво спецпідрозділу «А» не в курсі, який об’єкт і коли точно треба штурмувати.

— Що значить «штурмувати»? Ми ж домовилися: беремо Назарова за межами об’єкта й переконуємо його, що спротив марний.

— Ну, Володимире Дмитровичу, так то воно так. Але ви ж знаєте — до всього треба бути готовими.