Соло бунтівного полковника. Вершина

22
18
20
22
24
26
28
30

— Не зупинялася вона на деталях першої зустрічі, на змісті розмов. Мені здалося, що й розмов у них майже не було.

— Та-а-к, дєточка, обкрутила Настя тебе, як пацанку. Може, вона все це взагалі вигадала, розповіла тобі сексуальні баєчки, знаючи, що ти слабенька на передок? А ти й ротика відкрила, прибігла до свого татуся з квадратними очима і з мокрими трусами.

— Ні, дорогенький, таких речей і так вигадати неможливо. Повір мені, я знаю. Я могла лопухнутись у чомусь іншому. Але в інтимних справах… Та ти ж мене знаєш як облуплену. Тут твоїм професійним шльондрам із ФСБ нєхер робити.

— Так, дійсно, потрахатись — ти майстер. А от що мені тепер далі робити? Може, когось іншого взяти на твоє місце, а тебе… — Сєдов зробив виразний жест рукою, — чик по горлу і в колодязь?

— Ну, й жарти у вас, Генріху Яковичу! — Алла вдавано засміялася, потім різко додала: — не лякай мене, навіть жартома, зрозумів? А то не встигнеш і до своєї гнилої Луб’янки дошкандибати…

— Гаразд-гаразд, заспокойся. Краще мізкуй, як добути потрібну інформацію, — сказав Генріх і подумав: «Власне, і так усе зрозуміло. Баба запала на мужика, а він професійний вербувальник і досвідчений контррозвідник. І витягне з Насті все, що йому треба. А вона за лоскотання пальцями його ніг її литок витягне з ФСБ все, до чого зможе дотягнутися. І тут уже, дорогенька моя Мата Харі, мушу втрутитись я. А мене, як ти знаєш, медом не годуй, дай зробити комусь беку. Час заводити справу оперативної розробки. І назву я її таким прізвиськом, якого саме і бракує в моїх розкладах, і відповідно до карт великого класика. «Трійка» й «Туз» у мене є. Не вистачає «Сімки». Трійка, сімка, туз — і очко. А значить — виграш».

Глава десята

Листи

Вона

Здрастуй, Богдане!

Після довгого, дуже довгого чекання — нарешті дістала твого листа. Він мене дуже збентежив. Ти відкрився дещо з іншого боку: мені здавалося, що та людина, з якою я познайомилася в Ялті, йде життям легко і просто. Але це, схоже, не так.

Звичайно, у наших розмовах кілька разів промайнуло щось таке, чого я раніше не помічала. Те, що характеризує тебе дещо не таким, яким ти хочеш зовні видатися. Але то було настільки мимохідь, що я спочатку й не звернула на це уваги.

Перші дні й навіть тижні після нашого розставання були нестерпними. Пишу з дещицею розпачу: змінити ж хоча б що-небудь важко, майже неможливо. У мені з’явилося якесь нетерпіння, а може, ревнощі, чого, звичайно, раніше в собі не помічала. Я ж нерішуча жінка (твої слова!), стримана, й оця стриманість частенько заважає.

Мені здавалося, що я для тебе тягар, і природна реакція — ті ж таки нерішучість і стриманість. А днів же було катастрофічно мало, й потрібна була цілковита розкутість. У мить розставання дуже хотіла, щоб людина, яка мені сподобалася, відчула — мені було добре з нею. І твоя правда: нам так не вистачає доброго й теплого спілкування. І результат саме цього — крок назустріч одне одному двох чужих людей.

Але… Коли я і далі під враженням твоїх якихось доти не відомих мені чар ішла тобі назустріч, у відповідь відчула мовчання й пустку. Тяжко було… Тому багато зусиль моїх знадобилося, щоб пересилити себе й зателефонувати. І не треба звинувачувати телефонний зв’язок — я добре тебе чула, а у відповідь мовчала. Думала: послухаю твій голос — і вистачить, на цьому й заспокоюся. Та де там!.. Потім усе-таки вирішила — треба говорити. Бо так можна з глузду з’їхати. А про твоє ставлення до мене, думала, зрозумію з голосу й інтонації.

Після телефонної розмови стало якось легше, але ненадовго, листа ж, як і раніше, ще не було. Та це — в минулому. Вісточку від тебе я все-таки дістала. Я дуже рада. Час — чудовий лікар. Не подумай, що я щось забула.

Я стільки разів подумки блукала з тобою Приморським парком, ялтинською набережною, де ми просто гуляли й розмовляли про все на світі. Було так легко і, здавалося, щиро. Чи я помиляюся?

Ці дні… Як було їх мало, і як я їх усі добре пам’ятаю! Який глибокий слід! Які глибокі почуття! Я так боюся втратити щось важливе.

Пам’ятаєш того мужчину, який одного разу, прогулюючись із нами, здається, не надто обтяжений думками про вічне, сказав: що менше днів — то легше розлучатись. Але ж це не так! Здається, проведи ми більше днів разом — на душі було б легше.