Соло бунтівного полковника. Вершина

22
18
20
22
24
26
28
30

Після знайомства Володька Шершун і Сашко Новінський погодилися випити з Анжелою, Гєною й Артуром ще по пляшці пива. Далі все було, як у тумані. Останнє, що пам’ятав Володька, це красиве до запаморочення обличчя Анжели.

6

Очуняв Володька в гуртожитку на своєму ліжку. Навпроти сидів Сашко Новінський. Голова у Володьки тріщала, все тіло ломило, викручувало руки-ноги. Він спробував підвестися, але його відразу ж знудило, і тільки завдяки спритно підставленому Новінським пластмасовому відерцю Володька не забруднив свого курсантського ліжка. Себе ж він, з усього було видно, зганьбив.

— Що зі мною? — Володька знову ліг. — Сашко, що трапилося? Ми ж із тобою так гарно сиділи, пили пиво. Де Анжела, хлопці?

— Я, правду кажучи, можу розповісти лише те, що сам пам’ятаю, — Новінський винувато подивився на друга. — Того вечора, точніше, тієї ночі я прокинувся від холоду. Розплющую очі — лежу в якихось кущах, навкруги темінь, голова болить. Словом, нічого не можу зрозуміти. Ледве підвівся, виліз із кущів, точніше — з бур’янів. Виявилося — лежав я майже навпроти нашої Академії, ближче до військової частини. Поплентався до прохідної. Добре, що чергували Миколка Мальченко і ще кілька наших хлопців. Вони мене майже принесли в нашу кімнату, поклали на ліжко. Я й почав згадувати, що трапилося. Так нічого й не згадавши, заснув. І, як потім виявилося, проспав аж до ночі. Прокинувся, сходив у туалет і знову заснув. Лише наступного ранку я почав трішки щось пригадувати. Згадав, як ми з тобою пили в барі пиво, згадав Артура, Генку, Анжелу. Тільки не міг згадати одного: де подівся ти. А тут зайшов начальник курсу Плотенко, почав ставити запитання, на які я, звичайно, нічого по суті відповісти не міг. Потім мене повели в медпункт, брали якісь аналізи, щось іще запитували, зокрема й про тебе, потім зробили якийсь укол, і я знову заснув. Прокидаюся — на стільці біля ліжка сидить мій батя, зрадів, що я очуняв, і знову почалися «допити». Але мені вже полегшало, і я попросився, щоб мене забрали на кілька днів додому.

Удома я все розповів батьку. Він же в мене, як і твій, теж генерал, тільки працює в Податковій інспекції, чи як там вона тепер називається. Потім він викликав кількох своїх співробітників, і ми подалися шукати тебе. І оце знайшли.

— Де? — ледве вимовив Володька.

— Ти спав у одному ліжку з Анжелою в неї вдома. Точніше, в квартирі, яку знімають їй родаки. Вона сказала, що нічого не пам’ятає, як ви до неї потрапили, але, мені здається, вона брехала, бо була зовсім не заспаною і взагалі — вигляд у неї був значно бадьоріший, ніж у тебе.

— Що було потім? — Володька ставив запитання, але видно було, як йому тяжко говорити, здавалося, він думає зовсім не про те, про що питає.

— Ми з батьком привезли тебе сюди, ти відразу заснув, а батько владнав усе з керівництвом курсу. Плотенко пообіцяв не повідомляти не тільки твоїм, а й ректору. Його можна зрозуміти: Сіденко по голівці не погладить. Суворий мужик, ти ж знаєш. І ось ти нарешті прокинувся, і ми з тобою говоримо…

Сашко хотів ще щось сказати, але вагався. Потім узяв руку Володьки і якось несміло й тихо запитав:

— Володю, тобі погано?

— Дуже погано. Дуже. Я навіть не знаю, як тобі пояснити мій стан. Зі мною такого раніше ніколи не було.

— Подивися на свою руку, — Сашко засукав сорочку на лівиці друга й підніс її ближче до очей Володьки.

— Що це? — Володька круглими очима дивився на темні гематоми навколо вен на згині руки.

— Ці падлюки кололи тобі наркотики…

7

У голові Володьки ці картини промайнули, як одна мить. Перед ним зараз людина, що стала винуватцем мук не лише його тіла. Цього хлопця ще кілька секунд тому Володька Шершун ладен був розірвати на сотні шматків, перегризти йому

горлянку, зрештою — хоча б натовкти пику. А підсвідомість шепотіла: «Генка може зробити так, що тобі знову буде солодко-солодко. Ти знову можеш відчути блаженство несамовитого польоту, неймовірного спокою й рівноваги, умиротворення всіх суперечностей між душею і тілом. Не проганяй його зараз. Відчуй цю солодку блаженну мить ще раз, і все. Раз. Один тільки раз, а потім — усе до єдрені фені. Ніколи більше. Ніколи. Лише один раз».

— Ну, то що? — Генка єхидно мружився, наче наперед знав, що буде далі.