Соло бунтівного полковника. Вершина

22
18
20
22
24
26
28
30

А той, не сказавши більше й слова, відчинив двері й зник на східцях.

7

Міла підійшла до телефонного апарата, натиснула на кнопку, яка дає змогу визначити номер і час останніх дзвінків, зробила запис на аркуші, що лежав тут же. Потім, трохи подумавши, знайшла в сумочці маленький папірець із написаними кількома цифрами й набрала їх на телефонній клавіатурі. Відповіли одразу.

— Доброго вечора, Володимире Дмитровичу. Це — Міла.

— Здрастуй, Міло. Щось трапилося?

— Та нічого особливого. Просто все вийшло зовсім не так, як ми з вами домовлялися.

— Не хвилюйся, розповідай усе, як було.

— Та я й не хвилююся. Володю зустріла цілком випадково в церкві…

— Я не зрозумів: де зустріла? — перебив дівчину генерал Шершун.

— У Володимирському соборі. Я іноді заходжу туди помолитися, свічку поставити за упокій мами. Не скажу, щоб так уже щиро вірила в Бога, але багато людей, як і я, ходить до церкви про всяк випадок.

— Як це, про всяк випадок? — у голосі Шершуна почулося здивування.

— Та ніхто ж точно не знає, чи є той Бог, чи немає, чи є життя після смерті, чи то тільки вигадки. Ще ніхто звідти, тобто з того світу, не повернувся й не розповів. Ось люди моляться й вірують про всяк випадок: а що, як усе те існує і треба буде колись ставати перед небесами та звітувати за свої не лише діяння, а й за помисли.

— Цікавий хід думки, хоч і не новий. Колись поговоримо на цю тему. А що в соборі робив мій спадкоємець?

— Здається, молився.

— Що?

— Кажу, молився, а ще свічки ставив. За здоров’я, за упокій. Я його спочатку не впізнала, бачила ж лише раз, коли ви мені його показували. І то здалеку. Але коли він вийшов із церкви і його крутило, я переконалася: переді мною Володя.

— Як крутило? — вирвалось у Шершуна. — Хоча зрозуміло. І що було далі?

— Я ще у храмі помітила, що Володя на мене звернув увагу. Тому запросто підійшла, коли він сів на лавочку біля собору і, схопившись за живіт, хитався вперед-назад. Я запитала, чи причина його стану — наркотики? Він кивнув. Тоді я запропонувала йому піти до мене й там спробувати щось придумати. Він одразу погодився. Потім з мого домашнього телефону кудись подзвонив, за деякий час прибув якийсь Яцик і привіз те, що треба.

— А ти, часом…

— Так, я зафіксувала номер телефону. Записуйте, — Міла продиктувала цифри. — А далі? За хвилин десять Володя був уже в порядку. Ми з ним трішки випили, повечеряли, я намагалася його залишити на ніч, але, відповідно до нашого плану, робила це не дуже наполегливо. Мабуть, я щось не так сказала, і він пішов. Отож знайомство вийшло незапланованим, хоча дуже природним.