Соло бунтівного полковника. Вершина

22
18
20
22
24
26
28
30

10

Сашко Новінський, вийшовши з кафе, у будці телефона-автомата набрав номер.

— Алло, добрий день. З’єднайте, будьте ласкаві, з генералом Шершуном. Скажіть, що з терміновою справою до нього Олександр Новінський. Він знає. Так, він чекає мого дзвінка. Дякую. — Сашкові довелося чекати з хвилину, а може, й більше. Нарешті на другому кінці дроту відповіли.

— Шершун слухає.

— Товаришу генерале, доповідає Новінський.

— Сашко, не так офіційно й не так голосно.

— Вибачте, дядю Володю, курсантська звичка. Як розповідати — коротко чи з подробицями?

— Розповідай так, щоб я зрозумів, а ті, що висять на вухах, навпаки.

— Гаразд. Зустрілися, як і планувалося, так би мовити, випадково. Зраділи-обнялися. Зайшли теж у «випадкове» кафе. Серйозно поговорили. Розуміє свою провину, але боротися, каже, несила. Переживає за вас. Постановочна трупа акторів усе розіграла талановито. Правда, не очікували, що дехто так завзято стане на захист скривджених. Прийдеться Олексієві дещо підрихтувати фізіономію, бо отримав удар неслабенький. Та ще й ногою. Я навіть не думав, що Володя так уміє. Ну, мій «противник», побачивши таку розправу, сам швиденько впав, не чекаючи фінтів з мого боку. Дісталося від Олексія й леді. Він теж трішки перестарався: розбив їй носа й губу. Коротше, усе було максимально правдоподібно. І далі все пішло, як домовилися: Володя впізнав дівчину, а вона на знак подяки, здається, забрала його додому.

— Що значить «здається»?

— Мабуть, усе-таки точно забрала. Бо коли я вийшов, ні дівчини, ні Володі вже на вулиці не було.

— Ну, гаразд. Дякую за допомогу. З Олексієм я розберуся. Він і не такі удари тримав — справжній боєць. Не думаю, щоб удар Володьки зміг Олексія покласти. Актори, йоханий бабай…

Глава десята

Зрубова

1

Катерина Олексіївна Зрубова анітрохи не здивувалася, коли в кафе на Хрещатику, де вони вперше зустрілися, Шершун відрекомендувався генералом СБУ.

— На жаль, були в мене клієнтами дітки й не таких грізних осіб, — сказала вона запросто, не підлещуючись і не напускаючи туману. — У наш час суспільного дна можна досягти швидко: і перебуваючи аж на самому верху, і народившись майже на тому ж таки дні. Навіть падати згори ще болючіше, ніж борсатися внизу від початку.

Ніби й банальні речі говорила Катерина Зрубова. Але що більше вона говорила, то більше у Шершуна зростала довіра до неї.

— У мене кілька простих запитань, а потім я скажу, що робити далі.