Покарання

22
18
20
22
24
26
28
30

Мені трохи не сподобалося, що Зоряна мене майже не слухає, а намагається лише висловити власні думки. Дуже часто люди слухають лише самих себе і погано розуміють співрозмовників.

— Ні, навпаки! Життя — це відстрочка від смерті. Той, хто боїться смерті, не зміг сповна пізнати цей світ, прожити повністю, виконавши свою роль. Отже, життя варте того щоб досліджувати все, що нас оточує навколо, все, що ми бачимо і навіть ті речі, які існують за межею нашого розуміння. До речі, Зоряно, ти чула про дежа вю?

— Звичайно. Це, коли в тебе виникає відчуття ніби ти це вже бачив, був тут, чув, вже розмовляв з цією людино. Коротше, це вже з тобою колись відбувалося. В мене такого ніколи не виникало.

— Розумієш, в мене і зараз почалося дежа вю. Мені здається, що ми колись вже розмовляли, можливо, в минулому житті. А ще виникають знайомі місця, наче я в них був і не раз. Іноді, це мене трохи лякає. Ймовірно, це вплив психостимуляторів.

Виникла невеличка пауза і я задумався. Задумався над тим, що переді мною сидить така чудова дівчина, а я оце витрачаю час на різні балачки.

6

— Зоряно, ти дуже вродлива дівчина. Поруч з тобою я краще починаю себе розуміти.

— Дякую. Ти мені сподобався ще під час знайомства. Такий молодий, такий талановитий, успішний. Я відразу втратила голову і закохалася в тебе.

— То чого ми чекаємо? Треба дати волю почуттям. Розкритися.

— Що ти пропонуєш? — спитала дівчина.

Я думав, що сказати у відповідь, коли все знову почалося.

Долина.

Я знову почав відчувати, що втрачаю зв"язок з реальністю, тіло починає німіти, а я бачу,

(Долину, знову я став тією дівчиною)

що Зоряна дивиться на мене із широко розплющеними очима, в яких читається лише один страх, не розуміння всього того, що зі мною відбувається. А відбувається дійсно щось феноменальне. У мене виникає запаморочення в голові, оніміння всього тіла і всі фарби світу починають густіти, темніють, зливаються в одне ціле. Усі предмети виходять за поле мого зору а потім сплющуються в одну малесеньку точку, яка знаходиться попереду мене.

— Остапчику, тобі погано?

Ці слова ледве долітають до мого слуху, як останній контакт із зовнішнім світом.

А потім, абсолютно все накривається безмежним покривалом пітьми.

Лише одна порожнеча.

Розділ 12

1

Приходжу до тями.