Непрохані

22
18
20
22
24
26
28
30

— Бетані! — повторював він — Зачекай!

Чоловік у пальті націлив на дівчинку пістолет.

Ґері це побачив і смикнув її до себе, затуляючи собою. Перший постріл пройшов повз ціль.

У натовпі здійнявся ґвалт. Сирени наближалися.

Дівчинка раптом вирвалася від Ґері. Я гадки не мав, що вона збирається робити. Вона була в пастці, навіть не тікала. Враження було таке, ніби вона хоче допомогти чоловіку в пальті поцілити в неї. Ґері мусив розуміти, що ніяк їй не допоможе, не врятує. Та все одно він кинувся до неї і збив з ніг, затуляючи власним тілом, мов щитом. Вони почали разом падати.

Чоловік у пальті вистрілив чотири рази.

Всі чотири кулі поцілили у Ґері, змусивши його тіло смикатися.

Однак він тримався за дівчинку і впав просто на неї. Дівчинка з такою силою вдарилася об тротуар чолом, що я почув звук за десять метрів від них.

Я на ту мить уже біг до стрільця, готуючись ударити його у груди. Він вистрілив ще, і ще раз. Ми разом влетіли у дверцята машини поблизу.

Чоловік одразу відскочив, а мене скрутило, і я впав між тротуаром і машиною. Повернув голову — і побачив, що в кінці вулиці з’явилися поліцейські машини.

Стрілець зіп’явся на ноги. Глянув на дівчинку — там розповзалася по тротуару калюжа крові. Завагався. Потім розвернувся і розчинився в натовпі.

Я так-сяк вибрався на тротуар і навкарачки підповз до Ґері.

Дівчинка не ворушилася. Її очі були заплющені.

Сорочка Ґері була геть червона, під ним швидко натікала калюжа крові.

Рука перестала мене тримати, і я впав просто поруч із ним. Наші обличчя опинилася на відстані менше метра одне від одного.

Більша частина його потилиці була відсутня. Очі — розплющені, порожні, сухі.

Розділ 42

— Ми його не зловили, — почув я.

Я сидів на стільці у лікарняній палаті. Тільки-но зі мною закінчили розмовляти різноманітні представники закону в місті Сієтл. Я дав вибіркові свідчення про події в будівлі в Беллтауні, не вперше — і, гадаю, не востаннє. У мене були опіки на обличчі й руках, згоріло трохи волосся на голові. Попри дію знеболювального, я гостро відчував і рану у плечі, і проколи від голок, бо її зашили. Низ спини болів так, ніби туди поцілили каменюкою, а біль у серці, мабуть, не минеться ніколи. Я не відчував у собі готовності до новин — будь-яких, — але звів очі. У дверях стояв Бланшард.

— Сподіваюся, самопочуття в тебе ліпше, ніж вигляд, — промовив він.