Дух джунглів

22
18
20
22
24
26
28
30

— Ні, ні, благаю, я скажу, справді, скажу…

Мені хочеться пити, я втомлена й брудна, а Керстін зараз збожеволіє від огиди. Та нам потрібна інформація. І він розказує, гикаючи і схлипуючи, а в мені закипає лють.

Перед тим як він знепритомнів, його знудило.

21

— Ти зараз протреш у собі дірку.

Вона стоїть під струменями душу вже годину і ніяк не задовольниться, шкіра її жахливо почервоніла від тертя й гарячої води.

— Дай мені спокій.

Вона знову вичавлює на губку гель для душу, який ми кілька годин тому купили в супермаркеті. Якщо так піде й далі, то мені, вочевидь, доведеться митися милом. Я нічого не маю проти мила, та з якої речі?! Гель купувався на двох. Добре, хоч шампунь купили двох різних типів… Гаразд, не хочеш по-доброму — буде по-моєму.

— Не лізь до мене, збоченко!

— Я теж хочу помитися.

— Я ще не скінчила.

— Ти вже змила з себе навіть власну шкіру. Геть звідси.

— Навіть не думай. Той тип оббризкав мене своєю кров’ю, а ще раніше — торкався мене своїми брудними лапами і навіть кілька разів намагався поцілувати, уявляєш? У нього можуть бути…

— Проказа, чума й атипова пневмонія. СНІД, сифіліс, короста й педикульоз. Лишай, грибок на руках і ногах і карієс. Глисти, чорна віспа, пропасниця Ебола та блохи. Це я вже зрозуміла. Та ти даремно турбуєшся, зараза до зарази не пристає.

— Кістлява намахана сучко!

— Жирна психована корово!

Я штовхаю її, вона хапає мене обіруч і підбиває мені ноги. Мій кулак поціляє їй у щелепу, та наразі мені нема чим дихати — вона вдарила мене під дих. Я в боргу не лишаюсь — вона хитнулася, бо їй зараз добряче задзвеніло у вусі, і кров тече з її розбитого носа, так само як і з моєї губи…

Потік крижаної води запопав нас так зненацька, що ми порскаємо врізнобіч, а за хвилину вже на ногах. І світ видзвонює мені у вухах — то пісня рідних джунглів розбудила в мені Сонячного Кота — цікаво, чому цей ледащо спав, коли мені щойно було непереливки?

— Ні, Торі! Стривай!

Вона висне на мені, і ми знову падаємо — б"ючись, ми зачепили шампунь, тепер тут слизько, а ще ж вода налита… Я підводжу голову — цікаво, звідки він тут узявся?