Код Катаріни

22
18
20
22
24
26
28
30

Стіллер зручніше вмостився на сидінні.

— Хай там як, а я хочу, щоб ти розслідував цю справу, — сказав він.

Вістінґ об’їхав перехожого з собакою, обидва понуро брели під дощем.

— Що ти маєш на увазі?

— Ти знаєш його найліпше з-поміж усіх. Ми хочемо, аби ти спробував зблизитися з ним іще більше, добитися його довіри, і щоб він, врешті, тобі зізнався в усьому.

Вістінґ скоса глянув на супутника, але нічого не сказав. То ось про що він промовчав на нараді! Стіллер на чолі своєї «групи ДН», без попередження, придумав план розслідування з ним, Вістінґом, у головній ролі.

— У нас уже напрацьований досвід у розслідуванні інших справ, — вів далі Стіллер. — Втирання в довіру і стеження, прослуховування і використання традиційних засобів — все це дуже ефективні методи розслідування.

— Але він знає, що я поліцейський. Це вам не підсилання агента.

— Але він не знає, що ти знаєш про Надію Кроґ, — заперечив Стіллер і вперше за весь час усміхнувся. — Це дає тобі перевагу. Ти можеш закинути слушні слова у слушний момент. Спонукати його до певних думок. Натиснути на правильні кнопки. Ти дуже талановито вмієш змусити людей розкриватися.

Вістінґ ледь похитав головою. Йому нав’язували роль, якої він не мав бажання виконувати. В кімнаті для допитів усе інакше, там грають відкритими картами. Те, що пропонував Стіллер, така собі схема облуди, покликана приспати пильність й обдурити людину, близько йому знайому.

— Це питання узгоджене з твоїм начальством, — не вгамовувався Стіллер. — Пропоную почати вже сьогодні ввечері, бо ти ж так чи інакше, поїдеш до Мартіна.

Вістінґ поставив авто перед будівлею поліції.

— Перепустку тобі дали? — запитав він.

Стіллер поплескав себе по нагрудній кишеньці. Вістінґ кивнув йому на розсувні двері головного входу.

— Я ще маю кілька справ, прийду трохи пізніше, — сказав він. — А ти попередь решту, що Мартін Гауґен знайшовся.

Адріан Стіллер, прочинивши дверцята авта на шпарку, на мить завагався.

— Що за справи?

— Поговоримо про це, коли я повернуся.

Стіллер кивнув і вийшов під дощ. Вістінґ з’їхав з тротуару й додав газу.

13