Час смертохристів. Міражі 2077

22
18
20
22
24
26
28
30

— Тому, — зловісно мовив гетьман, бліднучи лицем, через що вуса здавалися вугільно-чорними (хоча, можливо вся справа була в фарбі «Шварцкопф»), — я інформую членів РНБ про прийняте мною рішення — зняття з посади, позбавлення всіх воїнських звань і арешт громадянина Гайдука Ігоря Петровича, звинувачуваного в зраді України, підготовці державного перевороту, співробітництві з розвідками кількох зарубіжних держав і в злочинному зв"язку з агенткою легіону «Марс» космічної розвідки Конфедерації Держав Північної Америки. Пане Клинкевич, виконуйте!

На очах завмерлого залу Клинкевич і троє охоронців накинулися на Гайдука, заламали руки й заклацнули наручники. Клинкевич взявся здирати погони з Гайдука і робив це з такою люттю, що відірвав лівий рукав френча.

Гайдук встиг помітити, що незнайомі люди, що він їх побачив у залі засідань, були в однакових сірих костюмах, з однаковими свинячими рилами, наче натягли гумові маски. Людьми цими керував Мережко. Вони оточили щільним кільцем стіл президії, витягнувши важкі пістолети «Крук», хоча на засідання за участі гетьмана було категорично заборонено ходити зі зброєю. Ще Гайдук устиг зустрітися поглядом з гетьманом: здалося, що той злякано й зацьковано дивився, як вовча зграя загризає його улюбленця.

До Гайдука крізь натовп агентів ДерВару пробився Генеральний прокуратор Крейда і зачитав постанову ГЕПРУ про арешт екс-генерала на шість місяців в умовах суворої ізоляції з метою проведення об"єктивного слідства. Одразу після цього на голову Гайдука натягли чорний каптур. «Ось і сонячне затемнення», — подумав він, відчуваючи металевий присмак у роті. То був смак його власної крові, яка лилася з розбитого носа після удару в обличчя. Початок липня удався на славу.

66.

7 липня 2077 р.

22.00

Офіційне повідомлення Канцелярії гетьмана України, розповсюджене на телеканалах України та інших засобах масової комунікації

Сьогодні, сьомого липня ц.р. відбулося чергове засідання Ради Національної безпеки України під головуванням Його Ясновельможності гетьмана України, генерала армії К-Д Махуна. Обговорювалися актуальні питання зміцнення національної безпеки в контексті змін міжнародної обстановки, а також рішень саміту країн-членів Організації Глобальної Безпеки в Афінах. Проаналізувавши ситуацію, що склалася в світі у зв"язку з небезпечним загостренням протистояння між державами Чорної Орди і Організації Глобальної Безпеки, РНБ прийшла до єдино вірного висновку — ще раз урочисто проголосити нейтральний статус України, і звертається до всіх країн світу із закликом поважати це рішення.

Немає сумніву, що суверенні народи федеративної України підтримають рішення РНБ як свідчення передбачуваності, миролюбності й послідовності зовнішньої політики УВКФД, як ще один вагомий доказ справедливості безсмертної української національної ідеї «моя хата скраю», що забезпечив нашому народу мир і благоденство в XVII, XVIII, XIX, XX і XXI століттях.

РНБ висловлює переконання, що полум"я глобального конфлікту не торкнеться священної території України і засуджує будь-які спроби втягнути нашу державу у небезпечні альянси, що суперечить національним інтересам країни.

Рада Національної Безпеки прийняла ряд кадрових рішень: за серйозні недоліки в роботі з посади секретаря РНБ та радника гетьмана з питань національної безпеки звільнено Гайдука І.П., з посади міністра оборони (головного військового отамана) — Прядка П.І. На посаду секретаря РНБ та радника гетьмана з питань національної безпеки призначено генерал-полковника Клинкевича В.Я.

Обов"язки Головного військового отамана взяв на себе особисто гетьман України. Начальником військової розвідки ЗС України призначено генерал-хорунжого Іванишина М.П.

Засідання РНБ продемонструвало непорушну єдність керівництва України і згуртованість навколо лідера нації — гетьмана К-Д. Махуна.

***

7 липня 2077

6.00 РМ за київським часом

Таємно

Раднику Президента Конфедерації ДПА з національної безпеки М. Джеферсон

Сьогодні о 10.30 AM до Посольства Конфедерації в Києві зателефонувала громадянка КДПА Б. О"Коннел і повідомила, що до квартири, в якій вона проживає разом зі своїм бойфрендом генералом Гайдуком, радником гетьмана України з національної безпеки, намагаються вломитися якісь люди, які називають себе агентами таємної поліції (ДерВар) і які мають нібито ордер на затримання Б. О"Коннел і на обшук квартири. Б.О"Коннел не відкривала дверей невідомим і просила допомоги Посольства. Я негайно вислав на місце інциденту бронетранспортер з другим секретарем посольства Мартином Гусаком у супроводі чотирьох морських піхотинців. В результаті активних лій представників Посольства, які погрожували застосувати лазерну зброю підвищеної потужності проти агентів Державної Варти, вдалося об 11.40 AM вивести Б. О"Коннел з блокованої квартири і, незважаючи на погрози та протидію агентів, доставити її на територію Посольства.