Кінець Жовтого дива

22
18
20
22
24
26
28
30

— Отже, заклала нас?

— За що я й заховав її на Ташбулаці.

— От що, її треба… прибрати.

Муталь схопився.

— Я теж так вважаю, хазяїне.

Вони деякий час стояли мовчки, спідлоба зиркаючи один на одного, важко дихаючи, як два хижі вовки. Ох, якби їм зараз попалася ця нещасна Шарифа, вони розірвали б її на шматки!

— Сьогодні ж прикінч її, — сказав Адил-кат. — Постарайся зробити чисто, подушкою там або ще якось… труп скинь в Анхор. Але смерть її… О, постривай-но, смерть її повинна попрацювати на нас. Вона мусить написати полковникові листа.

— А чи схоче? — висловив сумнів Муталь.

— Листа напишеш сам, адже почерк знаєш. У двох примірниках. Один покладеш їй у кишеню, другий сьогодні ж уночі пошлеш по пошті у Міністерство внутрішніх справ.

— А що писати?

— Що писати?.. Та будь-що, але так, щоб звучало правдиво. Все звалюй на полковника. От, мовляв, негіднику, ти добився свого — довів-таки мене до могили. Від дитини своєї рідної відмовився, від мене одвернувся, зганьбив на весь світ. Життя мені тепер немиле, і я вирішила піти з нього. Прощайте, люди добрі! Надія лише на вас, помстіться за нещасну ошукану жінку і її мале безневинне дитя… Не вірте, люди, Саліму Атаджанову, він здатен на будь-яку підлість, прощай, жорстокий світе!.. Ну і все таке інше.

— Та я на півдорозі забуду всю цю нісенітницю!

— Забудеш, вигадай щось подібне — і все.

— Гаразд, постараюсь.

І тут щось трапилося з моїм магнітофоном, з нього почувся тоненький тривожний свист. Злодії сприйняли його як сигнал Снллабадрака і вмить опинилися під лавочкою. І вже там, упершись один в одного лобами, як два впертих барани, продовжували розмову.

— Листа вкинь у поштову скриньку одразу, як закінчиш діло.

— Буде виконано.

— Де підготуєш листи?

— Вдома.

— Отже, у Шарифи будеш близько одинадцятої, так?