Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

– А він що, може навіть мати претензії?

– Усе серйозніше, ніж ти думаєш, – вона затягнулася. – Розумієш, розговорили Гнатюка.

– Це я знаю.

– Його та трьох спільників, знайдених у Піщаному, притягнуть за викрадення Яни. Не більше.

– Тобто?

– Я мушу підтвердити, що Гнатюк викрав її з метою викупу. Він уже зізнався в цьому.

Чотар подивився на кінчик її цигарки, потім – знову на обличчя.

– Так. А…

– Дослухай спокійно, зараз усе поясню. Принаймні спробую, – Ольга зробила глибоку затяжку. – Розумієш, Гнатюк назвав усіх шістьох пацієнтів. Це діти або близькі родичі відомих політиків та бізнесменів. Операції робилися сам знаєш як. Таким чином, вони стають співучасниками злочинів.

– Звичайно. Усі чудово знали, на що йдуть.

– Оприлюднювати навіть один такий факт не можна.

– Хто сказав?

– Начальник тутешньої поліції Кушнірук. А йому порадили робити так із Києва. Він не дзвонив – їздив туди. Усе розказав, за зачиненими дверима. Отримав певні вказівки. Зрештою, – зітхнула Ольга, – як їх покарати? Забрати назад у прооперованих незаконно пересаджені органи?

Чотар уже забув, що таким речам не треба дивуватися.

– Зникали люди, Ольго.

– П’ятьох поплічники Гнатюка вивезли подалі від цих місць. Шосте тіло, як ти знаєш, знайшли в доті, недалеко від того хутора. Нема жодних доказів причетності до вбивства Макара Гнатюка чи когось із його людей. Він не зізнається, Вадиме. Натомість бере на себе провину за викрадення Яни. Бо ми ж із тобою, як не крути, шукали мою доньку.

– Чекай… А Женя Заплава?

– Для того є таксист Павло Береговий, – вона докурила до фільтра, акуратно поклала недопалок у смітник поруч із лавкою. – Йому лікарі вже ставлять діагноз. Він, до речі, ні від чого не відмовляється. Де два трупи, там і чотири. Ніхто не питає. Як поліція і слідство вирішать це питання, мене, чесне слово, не хвилює. Я втомилася, Вадиме, дуже втомилася. Хочу, аби все скінчилося.

– І готова прийняти угоду?

– Готова! – сказала виклично. – Уяви собі, готова. Мертвих не повернеш. Тіла знайдуть, повернуть рідним, хай зниклі безвісти будуть поховані як слід. Я сумую разом із іншими, та давай так: нехай кожен ховає своїх мерців. А живі хай живуть. Це я про себе, Яну… Про тебе. Стара лікарка отримала Божу кару. Піщане лишиться там, де стоїть, краще йому вже ніхто в цьому світі не зробить. Гнатюк та його банда сядуть.