Галка

22
18
20
22
24
26
28
30

— Так. Нас уже четверо… І два мішки.

— П"ятий мчить на лижах! — повідомив радісно Орел, обернувшись. — Він біс-анцихрист! Навіть кожуха десь залишив і форсить у новому німецькому френчі. Це не Петро, а піжон з Ліговського бульвару!

За півхвилини заступник командира групи лейтенант Петро був уже зі своїми.

— А кожух де?

— Біля мішка з парашутом…

— Уже четвертий, — мовив Орел.

— Не до кожуха зараз! Ми приземлилися біля якогось хутора. Я бачив будівлі, вогники в хаті. А ще за хвилину людей, що прямують на ці луки. Штурман виявився розтяпою і спровадив літак не туди. Ніяких двох озерець тут нема. Є клуня на луках, про яку ми й поняття не мали, коли домовлялися про місце десантування, — показав рукою.

Говорив Петро поспіхом, і а його голосі тривога.

Всі подивилися на клуню із засніженим дахом, що бовваніла за дві сотні кроків на луці. Якби не чорні стіни з колод, то клуня здавалася б потонулою в заметах.

— Скільки ж їх іде? — поспитав Короп.

— З десяток.

— А хто ж вони? — обережно запитав Галка.

— Оце і я хотів би знати, — зітхаючи, мовив Петро. — Одне знаю — наш десант помітили…

— Да! Штурман випив, а нам похмелятися! Ще й прилетить і доповість: завдання виконано, десант скинуто в домовлених координатах. Навіть на війні не обминеш брехню! — сердито сплюнув Короп.

Вони все ще стояли в нерішучості. Як бути?.. Чекати, поки прийдуть сюди оті десять, що прямують від хутора? А хто вони — партизани? Німці?

— З клуні виходять троє! — раптом прошепотів Кудрявий.

— От біси! Це ж вони стежили за нами! — вигукнув Орел.

Троє у цивільному одязі. Один високий, з радянським автоматом, інші два з гвинтівками прямували від клуні. Зупинилися. Один, з ППШ на грудях, вигукнув:

— Теж мені невидаль опівночі! Хто ви такі?

— Ти сліпий? — з серцем відповів на повний голос Галка. — Не бачиш, що ми янголи небесні? Хто ж іще з неба опускається на голубих крильцях?..