Покарання

22
18
20
22
24
26
28
30

ДОКТОР ТРАНСПЕРСОНАЛЬНОЇ ПСИХОЛОГІЇ

ЕКСТРАСЕНС ТА БІОЕНЕРГЕТИК

Я недбало покрутив прямокутної форми візитку в руках, відносячись до цього несерйозно. В мене завжди виникало якесь недовірливе ставлення до всіляких медіумів та екстрасенсів, бо я вважав їх діяльність несерйозними речами, а звичайним шарлатанством.

— Остапе, приходь завтра на семінар. Не пошкодуєш.

— Гаразд, прийду.

На цьому ми розпрощалися.

4

Долина.

Я здригнувся наче від побаченого увісні кошмару і не міг збагнути, що відбувається. Здається я десь почув це слово. А може це чиєсь ім’я? Правда, я ніколи не чув таких дивних імен за все своє життя. Чому воно повинно з’являтися в моїй голові?

Цього я не знав. Не знав, що моя доля дуже тісно містичним чином вже давно переплітається з цим ім’ям та всім, що з ним безпосередньо пов’язано.

Розділ 3

1

Я переконаний, що на життєвому шляху кожної людини доля дає знаки, але не кожен вміє їх помічати і використовувати на своє благо. Бувають такі переломні моменти в житті, коли в тебе виникає спонтанне, імпульсне бажання кудись піти і щось конкретне зробити. Особливо, коли в тебе від цього несподівано змінюється все подальше життя і ти знаходиш те, що так довго шукав.

У той вересневий, теплий день зі мною таке сталося.

Як раз в мене закінчилися всі необхідні продукти в холоднику і я вже збирався сходити в найближчий супермаркет. З прекрасним відчуттям ейфорії я вже йшов здійснювати свій намір. Але чомусь несподівано кардинально змінив рішення і поїхав на авто у магазин. Просто в мене виникло ще одне бажання заскочити в книжкову крамницю і придбати кілька творів Германа Гессе. Зокрема «Сиддхартху» та «Деміан», що розкривали духовний пошук особистості.

Так от: я сів за кермо і закурив сигарету, поки стояв на світлофорі, жадібно втягуючи тютюновий дим у свої легені. Мої думки, ніби окремо існуюча цивілізація із своєю конституцією постійно змінювалися, перестрибуючи з однієї теми на іншу, аж поки не зупинилися на маленькому, не затишному острівці — особисте життя. Від жінок здебільшого я отримував фізичну, плотську насолоду, голий секс, а ніякої романтики, нормального людського спілкування і усіх правил етикету упадання за протилежною статтю майже не було. Лише кілька банальних фраз, пригощання дівчини випивкою, недотепні жарти, світські балачки, а потім коїтус. І все.

Я не хочу сказати, що я був ідеалістом, але духовна сторона в стосунках з дівчатами була дуже слабкою і залишала бажати кращого.

І тоді в той визначний, роковий вересневий день в моєму житті на горизонті з’явилася Вона.

Заглиблений, занурений у темні води своїх думок, я послабив свою увагу на дорозі. А це було моєю величезною помилкою. Помилкою, яка ледве не призвела до смертельного випадку. Я замислився про любовний фронт в своєму житті і дуже пізно помітив дуже вродливу, молоду дівчину, що переходила дорогу. В паніці небувалих масштабів, я натиснув на гальма і встиг помітити перелякане обличчя дівчини, яка зникла з мого полю зору під колесами, бо «Тойота», здається, наїхала на неї.

Не може бути!

Від різкого гальмування, машину розвернуло у бік. Мене кинуло трохи вперед і я вдарився рукою об кермо від інерції. Якби не паси безпеки, то я міг би дуже серйозно травмуватися.

2

Сцуко! Шо ж я наробив?! Це… Я ж на людину наїхав! Збив дівчину! Господи!