Покарання

22
18
20
22
24
26
28
30

Після ледве не смертельного наїзду, адреналін у крові перевищив норму в кілька десятків разів і я тепер готовий був нею конкретно цікавитися.

— Ой! А де моя сумочка? — розгублено спитала мене нова знайома (точніше, незнайома, бо я ще не знав її ім’я. Та це можна було виправити).

Я озирнувся по сторонам і запримітив чорну, шкіряну, дамську сумочку, що лежала в кількох метрах від автомобіля. Нахилившись, я обережно підняв її і віддав дівчині. В цю мить про себе нагадала нікотинова залежність і я витяг з пачки цигарку. Повільно затягнувся. Це хоча трохи заспокоювало мої напружені, як струна скрипки нерви. Після кількох глибоких затяжок, я став більш толерантно і стоїстично сприймати все, що сталося. Тим паче, ситуація зараз повернулася в кращу сторону.

— Може вас все-таки варто відвезти до лікарні? — спитав я, пускаючи отруйний дим в свіже повітря.

Навіть, якщо фізичних травм їй довелося уникнути, то незнайомка може мати психологічну травму, яка може призвести до непередбачених наслідків.

— Дякую, не треба. Я просто злякалася і все… Мені дуже пощастило… А можна сигарету мені? Я дуже сильно нервуюся…

— А ви впевнені, що добре себе почуваєте? — поцікавився я, уважно задивившись на її юне, ніжне, витончене та досконале обличчя — автентичне обличчя ідеалу всесвітньої краси.

— Звісно. Я вже доросла, щоб вирішувати курити мені чи ні, — вона не зводила з мене своїх блакитних очей, коли казала ці слова.

Я знизив плечима і дав запалити дівчині. Про флягу наповнену коньяком навіть казати не збирався, бо алкоголь в такій стресовій ситуації може їй лише зашкодити. Вона сильно затягнулася і кілька разів закашляла. Я зрозумів, що вона ніколи раніше не палила, але нічого не сказав про це. Просто тактично мовчав і спостерігав за тим, як дівчина палить.

— Господи! Якою я дурепою виглядаю у ваших очах!

— Чому це? — щиро здивувався я.

— Тому що це дуже безглуздо так себе вести. Спочатку я замріялась, коли йшла по дорозі. Потрапила майже під колеса машини, але чудом залишилася живою. Зараз сильно переживаю… Вперше в житті закурила. Ну… до цього курила тільки на випускному вечорі. Одним словом, все якось дивно виходить. Що ви про мене подумаєте? Господи! Мені просто дуже соромно так…

— Вам немає чого соромитися.

— Ні, є! — вона уважно і серйозно на мене дивилася, десь хвилину не відриваючи погляд. — Стривайте! Невже це ви?

— В якому сенсі? — щиро здивувався я.

— Невже ви… ви Остап Дорошенко? Популярний український письменник? — вражено спитала дівчина.

В ту мить її зволожені очі блищали від збудження, цікавості та неймовірності останніх подій, які не могли так швидко вкластися до голови, щоб мозок їх розташував у логічній та цілковитій послідовності.

Я завірив її, що і є той самий Остап Дорошенко, але не вважаю себе вже таким популярним.

Хоча, почути такі слова з вуст юної та дуже вродливої леді мені було, звісно, приємно. І я відчував, що ці слова щира правда, а не пусті компліменти, які кажуть на буденних світських вечірках в оточенні тютюнового диму та алкогольних напоїв.

4

— Перестаньте бути таким скромним.