Покарання

22
18
20
22
24
26
28
30
1

Кілька днів я прокидався у холодному поті, відчуваючи на собі сторонній погляд. Життя Долини, зокрема епізоди життя, які я вже розповідав, снилися мені щоночі. Я про це не казав лікарям, щоб не погіршувати собі і так вкрай паскудне становище. А в один прекрасний день в мене виникла одна цікава можливість.

Пилип приходи кілька разів і проводив сеанс регресивного гіпнозу. Проте, це не давало потрібного результату. Усі спроби зазирнути у моє минуле життя виявлялися марними та навіть у певному сенсі небезпечними. А про життя Долини й годі казати, бо нічого нового витягнути не можливо було, знаходячись у трансовому стані. Пилип не здавався, але його впевненість мені допомогти кожного разу згасала. Та я й сам думав, що ці сеанси, психологічні тести, обстеження нічого корисного не дадуть, але не сперечався з цього приводу, бо мав намір найближчим часом звідси зникнути, доки зовсім не з’їхав з глузду.

Причому зовсім несподівано.

Мені пощастило.

2

Все почалося пізно ввечері.

Я знаходився у кімнаті відпочинку і грав у шахи із одним хворим. Гра йшла погано, я постійно відволікався, але виграв без найменших зусиль. Навіть грати було нудно. Я вийшов в туалет. Подивився у вікно на темну прекрасну ніч, що запрошувала мене до себе в гості. Може зараз час влаштувати план втечі?

Шорох.

Я завмер.

Прислухався до несподіваного звуку. Сторонній шум лунав з однієї із кабінок. Насправді, людина могла справляти свої природні потреби. Проте, звук був дивний і якийсь підозрілий. Я підійшов ближче і відкрив кабінку. Микола сидів на унітазі і тримав в руці пакет із кокаїном. Я мовчки витріщався на це. Від несподіванки, він ледве не впустив пакет з рук.

— Що ти робиш? — спитав я, хоча і так все було очевидно.

Мене цікавило інше, а саме звідки він взяв наркоту? Звичайний хворий дістає наркотики… Це вже не просто божевілля.

— Та нічого… Цукор пробую…

— Який нахуй цукор?! А ну дай сюди!

Я несподівано вихопив з рук пакетик із білим порошком і принюхався. Сумнівів не було — це кокаїн.

— Дивно цукор пахне. І смак дивний.

Микола дивився на мене мутними очима, які просили цей порошок. Руки тягнулися до мене.

— Дай, — він хотів дотягнутися до пакету, але я відстрибнув назад.

— Звідки взяв?

— Даю сюди.

— Не дам, поки не скажеш.