Дух джунглів

22
18
20
22
24
26
28
30

— Керстін, це непрофесійно. Ти ж розумієш, що я змушений був…

— Усьому є розумна межа. Мені потрібен час, аби я знову могла дозволити тобі ввійти в моє життя.

Вона йде в темряву. Я розумію, що в неї є всі підстави лютитися.

— Керстін, чекай!

Він запускає пальці в сиву шевелюру, очі йому темніють. Хтозна, що він зараз думає, та мені все одно. Отже, все скінчилося? І на нас ніхто більше не полює з метою вивчення? От і добре.

…Ми наздогнали її на шосе. Вона камінно мовчить, я веду машину вперед, крізь ніч. Нас уже чекає літак, Наташка горнеться до Луїса — пам"ятаєш, як ми мріяли, що проживемо свої життя так, щоб було про що згадати? Давай, Нат, починай. А мені вже трохи досить.

Ми вантажимося на борт літака, він пірнає в нічне небо. Я схиляю голову Едові на плече з надією, що зможу задрімати. Але, знаєте, цей літак… Коротше, я трохи боюся, що двигун заглухне, і тоді…

— Керстін, годі лютувати.

— Ти не розумієш.

— Де мені!

— Ти не розумієш. Послухай, той чоловік — таки мій батько, то як він міг так учинити зі мною? Робота, звичайно, важлива річ, та я думала, що… Власне, я думала, що я для нього важливіша за будь-яку роботу… Ілюзія. Так ніколи не було, то чому щось мало змінитися? Він пожертвує і мною, і будь-ким, аби виграти. Може, він таким і був, а я не знала? Я тепер у всьому сумніваюся. І я не знаю, як зберу все це докупи. Я розумію, що доля світу — важлива причина, але… Я не знаю, коли зможу йому пробачити.

— З часом усе владнається. Головне — ми цілі, ми летимо додому… На тебе чекає твоя родина.

— А ти?

Не знаю. Я втомилась. Я не знаю, чого хочу.

— Торі, ти мене чуєш? Що ти робитимеш?

— У мене є ще справи. Я повинна повернутись.

— У джунглі?

— Так. Але ненадовго.

Коли ми торкнулися землі, ніч зустріла нас, як давніх знайомих. Вона просто перекочувала на цей бік. Якось дивно — все ніч і ніч… Ми мовчки йдемо до входу в ангар, там чекає машина. Якийсь чоловік стоїть біля неї. Його біла сорочка яскраво видніє в темряві.

— Еріку!