Потайна кімната

22
18
20
22
24
26
28
30

Аудюн Тюле взяв з принтера аркуш, повісив фото на стіні поруч з Александером Квамме.

— Ми трохи маємо на нього інформації, — сказав Тюле. — Поліційне фото зроблено три роки тому, коли його затримали за бійку на відкритому майданчику одного ресторану. Він працює в спортцентрі, яким володіє удвох із братом. Швидше за все, там і познайомився з Александером Квамме.

Стіллер обернувся до Ліне.

— Вони намагаються з’ясувати, куди поділися гроші, вважали, ніби ти щось знаєш. З того, що знайшли в твоєму ноутбуку і побачили на дошці, могли прийти до висновку, що гроші забрав Леннарт Клаусен.

— Раціональна гіпотеза, — кивнув Тюле. — Леннарт місцевий. Те, що він загинув одразу після крадіжки, дає їм підстави вважати, що здобич усе ще лежить десь неторкана.

— Очевидно, саме так і було, — втрутився Мортенсен.

— Вони йдуть твоїм слідом, Ліне, — підхопив Стіллер. — Ти вивідала, що саме Томмі Плейм і Аксель Скавгауґ були тоді найближчими друзями Леннарта Клаусена. Отож хтось із них мусив знати, де заховано гроші.

— Вони продовжать пошуки, — сказав Тюле.

— А ми їм допоможемо, — усміхнувся Стіллер.

— Як? — здивувалася Ліне.

— Наша перевага в тому, що вони не знають, що ми знаємо про подвійну роль Генрієтте. При наступній зустрічі ти їй розкажеш про свої здогади, де Леннарт Клаусен міг заховати вкрадені гроші. Ми їх туди заведемо і візьмемо на гарячому.

— Влаштуємо обман, як з Оскаром Тведтом? — запитав Тюле.

— Перенесемо туди камери, влаштуємо засідку, — кивнув Стіллер.

— А де? — поцікавилася Ліне. — Де Леннарт найімовірніше міг заховати гроші, і як це мені вдалося додуматись, де їх шукати?

— Гараж! — спало на думку Вістінґові.

— Який гараж?

— Удома в його батька. Гараж напхом напханий мотоциклетними запчастинами й інструментами, — пояснив Вістінґ. — Стоїть неторканий від самої смерті Леннарта.

— Чудово! — вигукнув Мортенсен.

— Мені потрібна надійніша історія, — промовила Ліне.

— Поговори з його подружкою, котра живе в Іспанії. Заведи розмову про гараж, а тоді зможеш використати інформацію, — запропонував Вістінґ.