Ганнібал

22
18
20
22
24
26
28
30

Мейсон розтулив голі щелепи — усе, що лишилося від його посмішки:

— Чудесно. Він одягає рукавиці, аби прикмету про шостий палець не міняти.

Певно, аромат Карло потрапив в акваріум через систему аерації. Вугор виплив подивитися, у чому річ, і більше не ховався, безупинно кружляючи, виписуючи нескінченну вісімку Мебіуса, шкірячи зуби під час вдихів і видихів.

— Карло, я гадаю, що наша справа скоро дійде кінця, — сказав Мейсон. — Ти, Пʼєро й Томмазо — моя перша команда. Я у вас вірю, хоча він і переграв вас у Флоренції. Я хочу, аби ви почали стежити за Кларіс Старлінг за день до її дня народження, потім — на сам день народження і протягом наступного дня. Можете відпочивати, поки вона спить у себе вдома. Я дам вам водія і фургон.

— Padrone[129], — звернувся Карло.

— Так.

— Мені треба провести деякий час сам на сам із dottore, ушанувати пам’ять мого брата Маттео. Ви казали, що дасте мені таку можливість.

Промовивши ім’я покійного, Карло перехрестився.

— Я цілком розумію, що ти відчуваєш, Карло. Прийми мої найщиріші співчуття. Карло, мені треба, щоб доктора Лектера з’їли у два прийоми. Першого вечора я хочу, аби свині відгризли йому стопи, а він дивився на це крізь ґрати. Мені треба, аби при цьому він був у хорошій формі. Ти маєш доправити його мені в хорошій формі. Ніяких ударів по голові, ніяких зламаних кісток, ніякої шкоди очам. Потім він мусить перечекати ніч без стоп, а вже наступного дня з ним свині покінчать. Я трохи з ним поспілкуюсь, а потім можеш сидіти з ним цілу годину перед подачею останньої страви. Мені треба, щоб ти лишив йому хоч одне око і щоб він був при тямі й бачив, як до нього суне стадо. Хочу, аби він бачив їхні морди, коли вони пожиратимуть його морду. Якщо ти захочеш, скажімо так, позбавити його чоловічої гідності, то роби як заманеться, але Корделл буде при цьому присутній, аби контролювати втрату крові. І мені потрібне відео.

— Що, як він за першим разом у загоні сплине кров’ю на смерть?

— Не сплине. І за ніч не помре. Усю ніч він тільки й робитиме, що чекатиме на смерть зі з’їденими стопами. Корделл про це потурбується й відшкодує втрату рідини. Припускаю, що він усю ніч буде під крапельницею, може, навіть двома.

— Або чотирма, якщо виникне потреба, — пролунав безтілесний голос Корделла з динаміків. — Можу зробити йому на ногах артеріосекцію.

— Можеш наостанок плюнути чи насцяти йому у фізрозчин перед тим, як закочувати в загін, — сказав Мейсон до Карло з показним співчуттям. — Або кінчити туди, якщо заманеться.

Карло просяяв від такої думки, а потім згадав про мускулясту синьйорину й кинув на неї винуватий погляд.

— Grazie mille, Padrone[130]. Ви прийдете подивитися, як він помирає?

— Не знаю, Карло. Пил у сараї для мене шкідливий. Певно, спостерігатиму за процесом на відео. Можеш привести до мене одну свиню? Хочу покласти на тварину руку.

— До цієї кімнати, Padrone?

— Ні, але мене ненадовго можуть спустити на перший поверх, разом із блоком живлення.

— Мені доведеться приспати тварину, Padrone, — із сумнівом відповів Карло.

— Обери якусь свиноматку. Принесеш її на моріжок перед ліфтом. По траві зможеш проїхати на автонавантажувачі.