Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

Наблизившись, обійшла її з усіх боків, зазираючи всередину. Ключів у замку, як слід було чекати, не побачила. Нічого, розбереться. Побачила під стіною сіру каменюку, підняла її й, не обтяжуючи себе докорами сумління, з другого удару розгатила скло з боку водія. Прибравши гострі залишки, засунула руку, натиснула на гудок.

Раз.

Другий.

Третій.

Скоренько присіла за машиною, почекала трохи. Почула наближення шуму, так біжать навпростець великі незграбні тварини.

– Хто там? Ти що там робиш? – долинуло спереду.

Відповідати означало не поважати себе. Ольга зовсім не мала наміру заходити з таксистом у якісь розмови. Великим стрибком, якого від себе не чекала, перебігла від «гольфа» до будинку, гайнула за ріг, притислася спиною до стіни. Перевівши подих, приставними кроками відсунулася далі.

– Ти що надумала? Гратися зі мною?!

Павло був уже поруч, й Ольга оббігла будинок, зробивши коло, зайшла з протилежного боку. Принишкла, затиснула палицю обома руками.

Приготувалася.

Якби не загострені завдяки небезпеці відчуття, вона, ймовірно, пропустила б його наближення. Чекала, що складе просте рівняння й рушить за нею навздогін тим самим шляхом: ліворуч уздовж хати. Та, схоже, Павло й тут переграв – вирахувавши за слідами на траві, куди вона пішла, подався з іншого боку, назустріч, аби перехопити.

Але Ольга вчасно відчула рух.

Таксист вигулькнув з-за рогу, і вона побачила зблизька, навіть у густих сутінках, – розгубився на мить.

Готувалася до цього, виграла час, скористалася отриманою форою в мить завдовжки.

Кинувшись просто на Павла, замахнулася в русі.

Не вдарила навідліг – штрикнула палицею в груди, немов солдат багнетом. Цілила не туди, та навіть такої атаки виявилося досить, аби переконатися: опору хижак не чекав. Отямившись, ще міг переламати ситуацію на свою користь. Позбавляючи його такої можливості, Ольга знову атакувала, тепер била в лице й влучила.

– А-а-а-а!

Павло затулився руками, бо гострий кінець влучив біля ока.

Не замислюючись, Ольга замахнулася і вдарила навідліг, по відкритій голові. Раз, другий, третій. Молотила, немов колоски ціпком, вигукуючи щось незрозуміле. Під ударами Павло, далі тримаючи руки на обличчі, упав на коліна, й Ольга щосили копнула його носаком.

– Не любиш! Не любиш! Не любиш!