І не лишилось жодного

22
18
20
22
24
26
28
30

Мейн незворушно продовжував далі за списком.

— Молодий Марстон був відчайдушним водієм — у нього двічі забирали права, і на мою думку, йому взагалі слід було заборонити водити. Більше нічого на нього немає. Два імені Джон і Люсі Комбс — двоє дітей, яких він збив на смерть недалеко від Кембриджа. Кілька його друзів дали свідчення на його користь — і його відпустили, лише оштрафувавши. Не можу знайти нічого певного про генерала Макартура. Непоганий послужний список — служба на фронті і таке інше. Артур Ричмонд служив під його командуванням у Франції і загинув у бою. Жодних непорозумінь між ним і генералом не було. Насправді вони були близькими друзями. Тоді припускалися помилок — командири намарне жертвували чоловіками — можливо, це була саме така помилка.

— Можливо, — сказав помічник комісара.

— Тепер Філіп Ломбард. Ломбард був замішаний у якихось дуже цікавих дільцях за кордоном. Раз чи два він балансував на межі закону. Мав репутацію сміливця і не надто чесної людини. Такий хлопець міг скоїти кілька вбивств у якому-небудь тихому безлюдному місці.

— Тепер ми підходимо до Блора, — Мейн завагався. — Він, звичайно, був нашою людиною.

Його співбесідник пожвавився.

— Блор, — із притиском сказав помічник комісара, — був негідником!

— Ви так думаєте, сер?

Помічник комісара сказав:

— Я завжди так вважав. Але він був дуже розумний, щоб виходити сухим із води. Думаю, він по-чорному лжесвідчив у справі Ландора. Того разу мені не пощастило. Я не зміг нічого довести. Я доручив це Гаррісові, та він теж нічого не знайшов, але я все ще думаю, що ми могли би щось знайти, якби знали, де шукати. Нечесний був чоловік.

На мить вони замовкли, а тоді сер Томас Ледж сказав:

— Кажете, Айзек Морріс помер? Коли він помер?

— Я так і думав, що вас це зацікавить, сер. Айзек Морріс помер у ніч на восьме серпня. Прийняв велику дозу снодійного — наскільки я розумію, якийсь барбітурат. Ніщо не вказує, чи це був нещасний випадок, чи самогубство.

Ледж повільно проказав:

— Мейне, хочете знати, що я думаю?

— Сер, можливо, я здогадуюся.

Ледж виважено мовив:

— Та Моррісова смерть дуже своєчасна!

Інспектор Мейн кивнув:

— Я думав, що ви це скажете, сер.