Першому гравцеві приготуватися

22
18
20
22
24
26
28
30

— Це, мабуть, неприємно.

— А ти просто приходиш і все робиш з першої спроби! — вона почала стукати кулаком по чолі, і тоді я зрозумів, що вона злиться на себе, а не на мене.

— Слухай, — сказав я. — Мені справді пощастило. У мене талант до класичних аркадних ігор. Це моя спеціалізація. — Я знизав плечима. — Припини бити себе як людина дощу, гаразд?

Вона зупинилась і подивилась на мене. Через кілька секунд важко зітхнула.

— Чому це не могла бути «Centipede»? Чи «Ms. Pac-Man»? Чи «BurgerTime»? Тоді я б вже зараз була біля Перших воріт!

— Ну, щодо цього я не певен, — сказав я.

Вона подивилась на мене секунду, а тоді подарувала диявольську посмішку. Повернулася до виходу і почала виконувати в повітрі перед собою ряд складних жестів, шепочучи слова якогось заклинання.

— Ей, зачекай-но. Що це ти робиш?

Але я вже знав відповідь. Коли вона закінчила заклинання, з’явилась велетенська стіна, що повністю закрила єдиний вихід з кімнати. Дідько! Вона використала заклинання «Бар’єр». Я був ув’язнений всередині кімнати.

— Ох, ну годі! — закричав я. — Навіщо ти це зробила?

— Здається, ти кудись жахливо поспішаєш. Припускаю, коли Анорак дав тобі Мідний ключ, він також дав якусь підказку про місцезнаходження Перших воріт. Правильно? Ось куди ти далі прямуєш, чи не так?

— Так, — відповів я. Я думав заперечувати, але який тепер в цьому сенс?

— Тож, якщо ти не можеш скасувати моє заклинання — а я закладаюсь, ти не можеш, містер Воїн-десятого-рівня — бар’єр затримає тебе тут до півночі, поки сервер не оновиться. Всі ті пастки по дорозі знову будуть там. Це має значно сповільнити твій вихід звідси.

— Так, саме так.

— І поки ти вибиратимешся на поверхню, у мене буде ще одна спроба перемогти Асерерака. І цього разу я збираюсь його знищити. Тоді я буду просто за тобою, містере.

Я склав руки на грудях.

— Якщо король надирав тобі зад протягом п’яти тижнів, чому ти думаєш, що сьогодні нарешті переможеш?

— Суперництво відкриває в мені великі можливості, — відповіла вона. — Так завжди було. А зараз у мене з’явився серйозний суперник.

Я глянув на створений нею магічний бар’єр. Вона була більш ніж п’ятдесятого рівня, а значить заклинання протримається максимум часу: п’ятнадцять хвилин. Все, що я міг зробити, це стояти і чекати, поки воно розсіється.

— Ти зла. Ти це знаєш?