Подружжя по сусідству

22
18
20
22
24
26
28
30

— Я знаю, ти мені вчора це вже казала, — вимучує із себе Анна.

— Я знаю, але він постійно про це говорить. Він каже, замість залякувати тебе, краще б Кору шукали.

— Вони кажуть, що просто роблять свою роботу.

— Не подобається мені цей детектив, — стурбовано каже її мати. Анна падає в одне з крісел на кухні. Мати продовжує: — Я думаю, що як я приїду й ми поговоримо наодинці? Удвох, без батька? Марко вдома?

— Ні, мамо, — каже Анна. В ній наростає роздратування. — Сьогодні я не можу. Я надто втомлена.

Її мати зітхає.

— Знаєш, батько завжди намагався від усього тебе захистити, — каже вона. Потім обережно додає: — Інколи я думаю, чи не було помилкою те, що коли ти була молодша, ми не все йому розповідали.

Анна застигає. Потім каже:

— Мені час.

І вішає слухавку.

Вона стоїть біля вікна, дивлячись на задній двір, тремтить і довго не може заспокоїтися.

Детективи Ресбак та Дженнінґз у патрульній машині, Дженнінґз за кермом. Усередині спекотно, і Ресбак налаштовує кондиціонер. Незабаром вони дістануться школи Сент-Мілдред, ексклюзивного приватного закладу, де дівчата вчаться з дитячого садочка до останнього класу. Анна Конті навчалася тут увесь час до коледжа, тож тут мають знати, що вона за людина.

На жаль для детективів, літні канікули саме у розпалі, але Ресбак зателефонував заздалегідь і домовився з пані Бек, директоркою, в якої, очевидно, навіть улітку повно роботи.

Дженнінґз паркується на вільному місці. Школа — гарна кам’яна будівля, трохи схожа на палац, оточений зеленню. Місце аж пашіє грошима. Ресбак уявляє, як до парадних дверей під’їжджають розкішні машини й вивергають назовні дівчат із привілейованих родин. Але зараз тут панує мертва тиша, якщо не зважати на чоловіка, який стриже траву косаркою.

Ресбак і Дженнінґз підіймаються низенькими кам’яними сходами й натискають кнопку дзвоника. Скляні двері відчиняються, голосно клацнувши, і два детективи заходять усередину й за дороговказами в широкому коридорі проходять до приймальні, поскрипуючи підошвами по блискучій підлозі. Ресбак відчуває запах воску й лаку.

— Я не сумую за школою, а ви? — каже Дженнінґз.

— Та де там.

Вони заходять до приймальні, де їх зустрічає місіс Бек. Ресбак бачить, що їй ледве за сорок, і цей факт одразу ж його розчаровує.

Навряд чи вона була тут одночасно з Анною Конті. Але Ресбак сподівається на те, що лишилися якісь вчителі, котрі пам’ятають її.

— Детективи, чим я можу допомогти вам? — питає місіс Бек, проводжаючи їх до свого великого кабінету.