Соло бунтівного полковника. Вершина

22
18
20
22
24
26
28
30

Ще пильніше слідкуйте, щоб інтелігент не мріяв про свободу думки, бо вона може розбити на тріски наш любимий СССР. Тільки підкорюючи інтелігенцію єдиній партійній лінії, ви забезпечите мешканцям Кремля спокійний сон.

Ні в якому разі не обов’язок партії дбати про добробут робітника, колгоспника, інтелігента, а, навпаки, робітник, колгоспник і інтелігент повинні віддати свої сили, а як необхідно, то й життя за добробут, славу ВКП(б) і в першу чергу — її вождя тов. Сталіна! Тільки таким шляхом може бути побудований комунізм!

Росіяни, які виконуєте найпочеснішу службу радянського громадянина в лавах мгб, мвд! Не піддавайтеся на підшіптування ворогів, які говорять вам, що над російським народом панують грузини: Сталін і Берія! Хоч і мільйони російських робітників, селян і інтелігентів загинуло у виправно-трудових таборах, хоч мільйони їх помирає по містах і селах сьогодні — ця жертва не є марною: мешканці Кремля живуть сьогодні в таких достатках, яких не знає жоден королівський двір, вищі партійні чиновники можуть сміло конкурувати з капіталістами. Вже недалекий цей час, коли всі вони доженуть і переженуть в достатках Америку!

Українці, що бороните цілісність СССР в рядах мгб, мвд! Пам’ятайте, що історія поклала на вас почесне завдання збудувати всесвітню кремлівську імперію. Віддайтесь цьому ідеалові всією душею, як віддавалися запорозькі козаки, будуючи Петроград, як віддавалися й віддаються ваші батьки, брати й сестри, будуючи біломорканали, кузбаси, освоюючи полярний Сибір. Віддайте Кремлю всі свої здібності, як віддали їх Гоголь, Короленко і віддають Тичина, Вишня і інші. Допомагайте вивозити з України пшеницю, вугілля й залізо. Вам цих багатств і так не треба, а тов. Сталін забезпечить собі за їхньою допомогою панування над цілим світом.

Білоруси, Прибалти, Кавказці, народи Середньої Азії, що виконуєте свій обов’язок перед Батьківщиною в лавах МГБ, МВД! Віддайте скарби ваших земель тов. Сталіну. Він їх використає найбільш доцільно для блага партії і мешканців Кремля. Забудьте про ваше велике минуле, а працюйте виключно для слави найпередовішої нації світу — російської. Нехай вас не засмучує, що батько росіян поглядає на вас з погордою: виконуйте правильно свій обов’язок молодшого брата на вічну славу Росії, Івана Грозного, Петра І, Сталіна.

Бійці, офіцери, службовці МГБ, МВД! Зі все більшим завзяттям винищуйте українських повстанців і революціонерів інших народів, бо це вони несуть народам свободу й добробут, вони хочуть знищити партію, і в першу чергу її верхівку. Вони тиснуть на ваших вищих офіцерів, що так щиросердно піклуються про вас, що недоїдають, недосипають, ходять в подраному одязі, щоб тільки полегшити вашу долю. Не забувайте про свої обов’язки, а ходіть в темні дощові ночі на засідки, віддавайте своє життя за ваші вищі чини, які в погоні за ворогами народу вже вибиваються із сил.

Не щадіть населення, яке вам наказують вивозити в Сибір. Не слухайте плачу дітей, стариків, жінок, бо на Сибіру потрібна робоча сила, а старим і дітям все одно колись Прийдеться гинути. Куйте міцно кайдани для тих десятків мільйонів ув’язнених, бо коли б вони розкувались, міг би розвалитися Кремль і в СССР могли б запанувати воля і добробут. Ваш обов’язок — ніколи цього не допустити.

Пильно охороняйте заводи, шахти, залізницю, щоб знедолені робітники не захотіли їх кидати, бо такий рух міг би заразити все робітництво СССР, і ваші офіцери не мали б легкої і добре оплачуваної роботи.

Прикордонні війська МВД! Пильно охороняйте кордони СССР, щоб до нашої країни не дійшов ні найменший голос ззовні. Пильнуйте, щоб ніхто не міг вирватися з нашої щасливої країни та розказати про наш добробут!

Війська МГБ, МВД! Наголошуємо ще раз: СССР в небезпеці ззовні й зсередини. На вас лежить велика відповідальність. Батьківщина вимагає від вас жертви крові. Якщо треба — загиньте, але не зрадьте партії й тов. Сталіна.

Хай живе Всесоюзна Комуністична Партія (більшовиків)! Хай живе головна опора СССР — МГБ, МВД!

Хай живе наш мудрий вождь і вчитель тов. Сталін!

Всесоюзна Комуністична Партія (більшовиків)

Прочитавши останній рядок листівки, полковник спецслужби Богдан Данилович Зорій був твердо переконаний: якби Сашко Тесля був живий, він закінчив би свій роман саме цією листівкою.

Телефон заграв улюблену мелодію Богдана Даниловича. Бетховен завжди нагадував про суєту життя і марність надій. Полковник натиснув на кнопку.

— Уже дуже пізно, але ви змусили мене вас послухати. Тож порадуйте мене хоч чимось, — Зорій нечасто дозволяв собі такі вільності по телефону, тим більше, що навіть гадки не мав, хто б це міг дзвонити.

— Богдане Даниловичу?

— Так, — почувши голос у трубці, Зорій аж підскочив.

— Це Сашко.

— Хто?