Непрохані

22
18
20
22
24
26
28
30

— Ні, що ти. Це просто ми всі відучилися запам’ятовувати номери, — пробурмотів я. Перед очима постала самовпевнена пика Бланшарда. Вона просто забула. Вона вже вдома, думає, де ти подівся.

— Ox уже цей сучасний світ. Але! — вона виговорила набір цифр і додала: — Цього ранку я навмисно завчила його напам’ять. Можеш мене час до часу перевіряти.

Я зробив ковточок кави, намагаючись сформулювати наступні десять питань до неї.

— Пробач, будь ласка, — раптом посерйознішала Емі.— Ти злякався, так?

— Так, — відповів я. — Дуже. Якийсь один телефонує і каже, що знайшов твій мобільник. Я дзвоню до готелю, де ти маєш бути, а тебе там немає. Я їду до Сієтла, шукаю всюди, ніде не знаходжу. Я навіть заяву в поліцію подавав.

— Що?

— Так, заяву. І ще… і ще я зустрічався з Тоддом Крейном. Питав, де ти можеш бути.

Емі скривилася.

— А це вже дуже погано.

— Не хвилюйся, все гаразд. Я збрехав, що ти приїхала до друзів, а я просто вирішив пошукати всюди, де міг.

— Так, ти справді шукав по всіх усюдах. Нічого собі за телефоном з’їздив. Тобто це страшенно мило, але я заблокувала номер через десять хвилин після того, як виявила, що його загубила. У понеділок уже привезуть новий.

— Як заблокувала? — здивувався я, дістав телефон з кишені й показав їй. — Я з нього оце дзвонив Боббі.

Емі насупилася.

— Дуже дивно. Треба з’ясувати це питання.

— Все гаразд, він ні в кого, крім мене, і не побував.

— Так, звісно. Але якщо я його хочу заблокувати, то його мусять заблокувати. Замість тебе він міг потрапити до кого завгодно. Нічого хорошого тут немає.

Стара добра Емі! Я все чекав, коли вона почне виявляти дискомфорт через той факт, що я тримав її телефон у себе два дні й навіть користувався ним, але жодних ознак дискомфорту не було. Натомість вона пригорнулася до мене.

— Мені дуже приємно, що ти його шукав, — сказала вона і взяла мене за руку. — І я знаю, що тобі дуже не хотілося йти до копів. І пробач, що я сама не подзвонила. Я не думала, що ти вирішиш, що зі мною щось трапилося.

— А я взяв і вирішив, — відповів я. — На жаль, я живу в жорстокому світі, де з людиною може трапитися що завгодно.

— Розумію, — тихо відповіла вона. — Це все була страшенна дурість. Такого більше не трапиться.