Ганнібал

22
18
20
22
24
26
28
30

Вони полюбляють штурмову зброю, спроектовану для масового виробництва, задешево склепану зі штампованих деталей, аби забезпечити високу вогневу міць невченим, нетренованим загонам.

Між пивних черев, між в’ялих і блідих, мов тісто, облич цих стрільців, що тренуються в закритих приміщеннях, рухається по-королівськи елегантний доктор Ганнібал Лектер. Вогнепальна зброя його не цікавить. Він одразу ж попрямував до стенда найбільшого на виставці продавця ножів.

Продавця звати Бак, і важить він триста двадцять п’ять фунтів[116]. У Бака багато мечів зі світу фентезі та копій середньовічної й варварської зброї, та, окрім цього, він має найкращі справжні ножі й кийки, і доктор Лектер швидко розрізнив між ними товари, що значилися в його списку покупок, речі, які мусив лишити в Італії.

— Чим я можу помогти?

Щоки й рот у Бака приязні, а очі недобрі.

— Дайте мені оту «гарпію», будь ласка, і «спайдерко» з прямим зазубреним лезом у чотири дюйми, і той ніж для білування з лезом «дроп-пойнт», що лежить позаду.

Бак зібрав товари.

— Мені потрібна хороша мисливська пила. Не ця, а хороша. Дайте-но помацати отой плаский шкіряний кийочок, чорний… — доктор Лектер перевірив руків’я на гнучкість. — Беру.

— Ще щось?

— Так. Мені потрібен «спайдерко сивіліан», я його не бачу.

— Про цей ніж небагато народу знає. У мене більш ніж одна штука не буває.

— Мені тільки один і потрібен.

— Звичайна ціна — двісті двадцять доларів, вам можу віддати за сто дев’яносто разом із футляром.

— Гаразд. Кухонні ножі з вуглецевої сталі у вас є?

Бак похитав своєю здоровенною головою:

— Вам доведеться шукати старі на блошиному ринку. Свої я саме там і купляю. Такі ножі можна точити об денце блюдця.

— Загорніть поки покупки, я повернуся по них за кілька хвилин.

Бака нечасто просили загорнути покупки, і він, здивовано підвівши брови, взявся за діло.

Зазвичай ця зброярська виставка є навіть не виставкою, а ярмарком. Там стоять кілька розкладок із порохнявими сувенірами часів Другої світової війни, що вже набули древнього вигляду.

Там можна купити гвинтівки М-1, протигази з потрісканими скельцями, фляги. Звичні рундуки з нацистською атрибутикою, де можна придбати справжню каністру з-під газу «циклон-Б», якщо вам таке до смаку.