Покарання

22
18
20
22
24
26
28
30

— Це лише легенди, вигадки… Долини не існує. Я більше не хочу вірити в ці дурниці, — заперечив я. — Не треба було приймати наркотики.

— Це ти зараз так кажеш. Але зрозумій, що в твоїх містичних видіннях є раціональне зерно. До того ж, як ти поясниш, що опинився в покинутому селі Глибоководне?

3

Пилип мав рацію. Я шукав на мапі Дніпропетровської області таке село, але не міг його знайти. Мапа була дуже детальна з назвами усіх населених пунктів, сіл та селищ міських типів. Але, там повинно бути це село! Мішко не міг мене обманути.

Та я й сам бачив стару, іржаву табличку: «Глибоководне». Отже, це село існує. Я навіть пам’ятав приблизний шлях, як туди доїхати. Хоча, я і шукав це село на мапі всієї України, але також його не знайшов.

Багато питань виникло у мене. І я почував себе все більше безпомічним, безпорадним та загубленим.

Що на мене чекає далі?

— Давай зустрінемося за кілька днів. Треба буде провести ще один сеанс гіпнозу та витягти деякі факти на світло. Ти поки що продовжуй своє дослідження. Можливо, цей шлях призведе тебе до відповідей.

— Хто такий Психотроп-Маг? — спитав я.

— Ти очікуєш, ніби я маю відповіді на усі запитання? Можливо, це дух із паралельного світу. Це може бути пов’язано із життям Долини, тобто твоїм майбутнім життям. Досліджуючи границі реальності за допомогою наркотиків, ти відкрив двері в інший вимір. У астральному світі, куди ти подорожував за допомогою наркотиків існують певні правила, які відрізняються від матеріального світу. Зокрема, в астралі існують різні енергетичні істоти, духи, які можуть становити небезпеку. Бувають випадки, що людина під час таких подорожей не може повернутися назад. То ж я категорично забороняю тобі робити будь-які спроби мандрувати в астрал. Жодних наркотиків не приймай більше. Ніколи. Інакше я не зможу тобі допомогти. Це не жарти, а реальні речі. Зрозумів?

Я мовчки кивнув, ще не знаючи, як мені бути без психотропних речовин, адже я до них сильно звик. Сказані слова навіювали якоюсь неприємною атмосферою ірраціональності.

— Доведеться мені повірити у це. Просто я все життя шукав сенс життя і намагався збагнути істину. В моїх романах багато філософських міркувань.

— Остапе, ти знаєш більше, ніж ти думаєш, але менше, ніж тобі цього хотілося. Проблема в тому, що в тебе дуальне мислення.

— Дуальне мислення? Про що ти? — не зрозумів я.

— Ти роздвоюєшся між духовним пошуком себе, пізнання істини та захопленням наркотиками, окультизмом, щоб втекти від реальності. Ти намагаєшся поєднати те, що стоїть на різних боках річки. На одному боці пошуки відповідей, дзен-буддизм та кабалізм, який намагаєшся вивчити, вдосконалення людської душі та перехід на більш високі рівні розвитку духовності. А з іншого боку, ти занурюєшся в атмосферу алогізму, страху, ненависті, що виглядає у красивій, спокусливій обгортці, яка нібито зветься «нірваною». Але це не духовна нірвана, а порожнеча. Наркотики, алкоголь гальмують твої благородні пошуки істини, перетворюючи цей процес у вульгарну, примітивну схему отримання короткотермінової ейфорії. Але усі химерні відчуття від психоделіків — це самообман. Твоє скептичне ставлення до містики призвело до того, що ці речі реально почали з тобою відбуватися.

— Раніше я не вірив у паранормальні явища. Але тепер зрозумів, що просто боявся, що такі речі можуть відбуватися зі мною.

— Так, — погодився Пилип. — Твої найбільші страхи вийшли назовні і матеріалізувалися у реальності. Остапе, з такими духами не можна жартувати. Я не знаю точно хто такий Психотроп-Маг, але тобі не варто вступати з ним у контакт. Ти повинен прийняти рішення прямо зараз. Або далі падаєш в яму завдяки психоделікам, або кардинально змінюєш спосіб життя: кидаєш наркотики, починаєш повноцінно жити реальністю, а не ілюзіями та вибираєшся на поверхню. Адже цей світ чудовий, прекрасний і в тебе є можливість це усвідомити.

Далі Пилип повідомив мені ще одну корисну річ. Мовляв, я був у минулому житті чоловіком, займався фермерством та садівництвом. Прожив шістдесят з гаком років і помер приблизно за рік до мого теперішнього народження. Ці факти йому вдалося витягти з мене, коли я знаходився під гіпнозом. Але деякі дані свідомість навмисно блокувала і Пилип не зміг їх дізнатися. Правда, це не так вже й важливо, адже отриманої інформації досить для розмірковування. Він зазначив, що я маю сам спробувати пригадати деталі минулого життя, щоб знайти причину того, що відбувається зараз і що чекає мене у майбутній реінкарнації, коли я буду існувати в тілі Долини. Як подумаєш про це, то можна тронутися розумом.

Проте, я пообіцяв, що продовжу езотеричні дослідження без психотропних речовин. Лише глибокі медитації та сновидіння. Ніяких шаманських ритуалів, спіритичних сеансів та інших окультивних практик, що можуть становити небезпеку. І бажано мені не тусуватися із екс-членами клубу «Аномалія». До речі, цей клуб починає розпадатися і скоро, думаю, від нього нічого більше не залишиться. Адже такі божевільні ідеї, ніколи не отримають втілення, а якщо їх хтось і реалізує на практиці, то тільки найповніший безумець та параноїк.

Отже, ми урочисто розпрощалися і я пообіцяв дотримуватися усіх порад. Пилип порадив звертатися до нього, якщо у мене виникнуть бодай найменші проблеми у містичних переживаннях та відчуттях.

Я вирішив, що принаймні спробую змінити своє життя на краще.