Покарання

22
18
20
22
24
26
28
30
5

— Долино, — звернувся я, думаючи над питанням. — Скажи, так ти вбила Бориса, колишнього хлопця?

Запала мовчанка. Вона лише кивнула головою. Я вже подумав, що вона просто не хоче говорити на цю тему. Дійсно, таке не кожен захоче обговорювати, навіть, якщо є виправдання вбивству.

— Вирішив змінити тему… Гаразд, поговоримо про це… Насправді, я відчуваю сильну провину, але вже нічого не поробиш. Борис хотів мене зґвалтувати, а я почала захищатися, а потім втратила контроль… Про це важко говорити… Але мені здається, що його дух мене переслідує. Я ніби відчуваю його погляд. Можливо це божевілля, але Психотроп-Маг це він…

В мене затремтіли руки.

— Чому ти так вирішила?

— Не знаю, але мені так здається. Після прийому наркотиків я чула слова: Психотроп-Маг. Ти теж маєш до цього відношення? Отже, ми маємо спільну проблему. Гадаю, ми зустрілися саме з метою її розв’язати.

— Яким чином? Може, треба почати із села Глибоководне? Щось дуже багато подій відбувається навколо нього, — задумливо мовив я. — Слухай, а стосовно тієї синьої субстанції… Де вона існує і яким чином можна повернутися назад?

— Я не знаю… Взагалі, нам потрібна допомога медіума. Або ми самі повинні провести спіритичний сеанс, — упевнено зауважила Долина.

Я невпевнено на неї подивився.

— Ніяких сеансів. Досить з мене окультизму! Ти бачиш до чого призводять захоплення містикою та наркотиками. Я хочу нормально жити і не перейматися дурницями.

— Я тебе дуже добре розумію, але вже не буде так, як раніше. Змирися з цим. Ми зустрілися не випадково. Доведеться провести метафізичні ритуали, щоб поспілкуватися з духом Психотроп-Магом. Це дасть нам відповіді на запитання.

Я вимушений був із нею погодитися, але продовжував боятися усі шаманські, містичні ритуали.

Як виявилося, мої побоювання, не були марними, а мали під собою реальну основу.

Але тоді я цього ще не знав.

Розділ 32

1

Квартира Долини була в чудовому вигляді. Правда, я її бачив, коли опинявся в її тілі під час наркотичних марень. Тому, не буду витрачати час на опис побутових речей.

Єдине, на що я звернув свою безпосередню увагу, так це на книжкову полицю. Яке було моє здивування побачити серед художньої літератури, не лише перший мій роман, а й подальші книжки, які я напишу у майбутньому. Напишу у майбутньому! Господи, про таке навіть страшно подумати, не те, що в голос проказати.

Це було дивне, ірреальне відчуття, коли я брав у руки свої книжки і передивлявся їх. Мені здавалося, що це книжки написав інший автор. Я знаходився у трансі і усе здавалося наївним простим сном, який я ніяк не хотів усвідомити в реальності. У мене навіть виникло таке відсторонене відчуття, ніби я дивлюся на творчість зовсім чужого автора, з яким ніколи не був знайомим. Це відчуття не можливо було передати словами.

— Дивишся книжки Остапа Дорошенка? — несподівано спитала вона.

Дійсно, її поява в кімнаті була дещо неочікуваною і я навіть вронив книжку на килим.