Дума про Хведьків Рубіж

22
18
20
22
24
26
28
30

— Чого ти кинувся? Приснилось, може, що?

— Та певне… Приснилось, наче ти заклинання шепчеш.

Галя відвела погляд від немовляти і втупилась у Максима.

— Та Господь із тобою, любий, я зроду-віку ніяких заклинань не знала.

— Та тепер я вже бачу. Приснилось із дурної голови.

— Не намовляй на себе, просто ти стомився.

ТРИНАДЦЯТЬ ФІГУР (ЖЕСТІВ) ВАМПІРСЬКОЇ МАГІЇ

Застосовуються ці речі зазвичай у зв’язці з рухами та заклинаннями, інколи самостійно і є привілеєм тільки князів та шляхти. Шляхта за допомогою фігур керує боєм, а князі можуть впливати і на великі кількості людей. Сила фігур залежить від сили Царства загалом.

1. ТримаЧ.

Магічний жест, призначений для затримки жертви у нерухомості. Діє на ВірУ (кров), частково уповільнюючи її рух у жилах.

2. ХресТ.

Доволі сильна фігура. Безпосередньо призначена для впливу на великі скупчення людей, упирів, живих істот загалом. Може пересовувати, звалювати з ніг, навіть підіймати в повітря або трощити кістки. Одна рука в такому положенні зветься «ПіВ ХресТ» і є більш поширеною, хоча й не такою сильною.

3. ЗамоК (СтінА)

Дуже поширена фігура. Діє на живі й неживі об’єкти, провокуючи їх рух або ж навпаки, зупинку руху в просторі, певні дії. Комбінується зазвичай із іншими, більш сильними фігурами.

4. ЯмА.

Концентрує певні речі у просторі до максимального їх стиснення. Може діяти на живі об’єкти, але не тільки фізично, а й психологічно. Концентрує думки, паралізує волю.

5. КулаК

Призначений для заспокоєння душевних збурень. Відносно слабка фігура.

6. ЛядА.

Працює на «закриття», тобто ізолює душу людини і здавлює «в кулак», поки та не задихнеться. Загалом це суто княжий прийом. Хоча зрідка його використовує і вища шляхта.

7. СмертЬ.