Код Катаріни

22
18
20
22
24
26
28
30

— Сюжет про Надію Кроґ запустять о 21.56 і триватиме він шістнадцять хвилин. Щойно почнеться сюжет, Гаммер пришле тобі смс-ку з проханням увімкнути телевізор.

Стіллер схилився, досягнув з сумки мобільний і шурнув його через стіл.

— Дзвонитимеш з цього телефону, — сказав він до Гаммера, перш ніж перевести погляд на Вістінґа. — А ти запишеш номер цього телефону як «Ліне». Ніби це твоя донька просить тебе подивитися передачу. У такому разі Гауґен не зможе тобі відмовити.

Адріан Стіллер знову глянув на Гаммера й знову перевів погляд на Вістінґа.

— Розкажеш Мартінові, що твоя донька працює над публікацією матеріалів «справи Кроґ» для «ВҐ». Скажеш, що добре пам’ятаєш ту справу, і запитай, чи він теж її пам’ятає.

Стіллер бачив, що його план Вістінґові не надто подобається. Вістінґ схопив кулькову ручку й майже непомітно ледь відсунувся на стільці від столу, ніби хотів дистанціюватися від плану.

— Тобі почеплять прихований мікрофон, — вів він далі. — Така мікроскопічна штучка, яка буде з тобою всі вихідні. Вона активується голосом і має заряд на сорок вісім годин. Час дії цієї батареї удвічі більший від звичайної. Тому можеш спокійно забути про неї, заміняти не доведеться.

Вістінґ крутив ручку в пальцях і явно почувався не на своєму місці.

— А завтра вже активніше візьмемося до діла. Важливо, щоб сьогодні ввечері за розмовою ти наполіг на своєму авті. Ми підключимо пристрій стеження і жучок і зможемо слухати ваші розмови. Обов’язково заїдьте на бензозаправку, купиш свіжий номер «ВҐ». На півдорозі до літнього будиночка «Ліне» надішле тобі повідомлення з посиланням на подкаст, щоб ви прослухали його в авті. Запис триватиме 34 хвилини, дослухати до кінця не встигнете. За дві години «Ліне» відправить ще одне повідомлення і поцікавиться твоєю думкою. Це дасть тобі привід прослухати весь подкаст і обговорити його з Мартіном Гауґеном.

— І ви сподіваєтесь примусити його в такий спосіб зізнатися? — скептично запитав Нільс Гаммер.

— Це змусить говорити про «справу викрадення», — відповів Стіллер. — Розслідування на 50 відсотків складається з психології. Іноді речові докази не потрібні, достатньо, щоб підозрюваний втрапив у пастку, заплутався і не знав, як звідти вибратися.

Вістінґ мовчав. Стіллер роздав ксерокопії маршруту.

— Може виникнути чимало нюансів, — завважив Вістінґ. — Все може скластися не так, як задумано.

— Спокійно, не переживай аж так! — промовив Стіллер. — Ідеться насамперед про те, щоб розбурхати його думки, позбавити впевненості, посіяти тривогу, довести його до відчаю, а тоді, у слушний час, буде легше пробити його броню. Він мусить усвідомити, що носити в собі чорну, зловісну таємницю значно гірше, ніж зізнатися.

42

Комп’ютер у лабораторії «КК» показував незвично високу активність. Доки вони радилися, машина зареєструвала сім вихідних дзвінків на сім різних номерів.

Гаммер підкотив стілець до стола й увімкнув перший запис. Якийсь чоловік з Саннефьорда.

Мартін Гауґен відрекомендувався.

— Йдеться про пневматичний пістолет, який ви виставили на сайті «барахолки», — сказав він.

Вістінґ глянув на екран комп’ютера, який відстежував Мартіновий інтернет-трафік.