Код Катаріни

22
18
20
22
24
26
28
30

Гаммер прискіпливо придивився, але змушений був заперечно похитати головою. Вістінґ висмикнув з кишені флешку й простягнув Нільсові.

— Ані тобі дротиків, ані світлодіодів, — запишався Стіллер.

Гаммер взяв маленьку пластинку двома пальцями, роздивився з усіх боків і повернув Вістінґові.

— Мартін Гауґен купив пневматичний пістолет «вальтер СР88», — повідомив Нільс і пояснив, як простежив його пересування до кожної з адрес. — Дві останні домовленості Гауґен скасував. Очевидно, знайшов те, що шукав.

— Скільки коштував пістолет? — поцікавився Вістінґ.

— Тисячу сімсот крон, якщо, звісно, не виторгував менше. Про таку суму йшлося в оголошенні.

Нільс простягнув Вістінґові видрук оголошення з фотографіями. Пістолет лежав у синій пластмасовій валізці й був дуже схожий на справжній. Людина, на яку його спрямують, різниці не завважить. Восьмизарядний магазин, 500 сталевих кульок. Добряче свербітиме, якщо поцілить. Як для самозахисту, то більше налякає, ніж завдасть шкоди.

— Що ж, я поїхав, — знову сказав Стіллер і рушив до дверей. — «Справа Кроґ» у першій частині. Під час перерви на рекламу покину студію. Сподіваюся бути тут ще до опівночі. Зустрінемося для перших підсумків?

Вістінґ хотів заперечити, що з підсумками варто було б зачекати до завтра, але передумав. Натомість ствердно кивнув Стіллерові.

44

Десять хвилин на дев’яту вечора. Вістінґ навідався до лабораторії «КК». Нільс Гаммер читав ілюстрований журнал. Монітори не фіксували жодного руху.

— Він удома? — запитав Вістінґ.

— Авто принаймні стоїть на подвір’ї.

— Якась активність є?

— Заходив в інтернет годину тому. Передивлявся онлайн-газети.

Вістінґ вийняв мобільний, набрав смс-ку.

«Працюю сьогодні допізна. Ти не проти, якщо приїду десь о пів на десяту».

— Будемо дотримуватися плану Стіллера, — промовив він і сів чекати до 20.15.

Гаммер промовисто глянув на його кишеньку сорочки зі схованим мікрофоном, застерігаючи, щоб не бовкнув якоїсь дурниці про шефа.

Минуло три хвилини, і Вістінґ натиснув «Надіслати». На головному моніторі, відразу перед ним, вигулькнуло вхідне текстове повідомлення з датою і часом, вказівкою на базову станцію, з якої було надіслане смс, та інші технічні параметри, у яких Вістінґ нічого не тямив.