Ганнібал

22
18
20
22
24
26
28
30

— Ми стоїмо тут, просто неба, — сказала Старлінг. — Ніяких пристроїв для підслуховування, якщо тільки на вас немає такого.

Вона відчула потребу, якій не могла опиратися. Для роботи з запилюженими книжками вона вдягла простору джинсову сорочку на зручну майку.

Не варто цього робити. Та похер.

Вона розстебнула ґудзики-кнопки на сорочці, розчахнула її.

— Бачите, на мені немає «жучка».

Бюстгальтера на ній теж не було.

— Певно, це єдина нагода, коли ми можемо поговорити сам-на-сам, тож я хочу дещо у вас запитати. Я вже довгі роки старанно виконую свою роботу, а ви за кожної можливості стромляєте мені ніж у спину. Що з вами таке, містере Крендлер?

— Завжди радий поговорити з вами на цю тему… я приділю вам час, якщо бажаєте переглянути…

— Ми вже про це говоримо.

— Самі поміркуйте, Старлінг.

— Це через те, що я не захотіла стрибати з вами через пліт? Коли сказала вам їхати додому до дружини?

Він знову на неї глянув. На Старлінг дійсно не було «жучка».

— Не тіште себе, Старлінг… у цьому місті повно дірок із кукурудзяних ферм.

Він сів поруч із водієм, постукав по приладовій дошці, і машина рушила. Крендлер заворушив губами, наче хотів сказати: «кукурудзяна пизда на зразок тебе». У майбутньому на Крендлера чекало багато політичних промов, як він сам гадав, тож хотів нагостритися в словесному карате й набити руку в словесних ударах.

Розділ 50

— Може спрацювати, кажу вам, — мовив Крендлер у шипучу темряву, де лежав Мейсон. — Ще десять років тому це було неможливо, але тепер вона здатна прогнати список клієнтів через комп’ютер із такою швидкістю, як лайно проходить крізь гуску.

Крендлер засовався на канапі під яскравим світлом у гостьовому куточку. На тлі акваріума він бачив силует Марґо. Він уже призвичаївся лаятися перед нею й отримував від цього неабияку насолоду. Крендлер міг закластися, що Марґо хотіла б мати член. Йому кортіло сказати «член» у її присутності, і він знайшов спосіб:

— Ось так вона розбила все на категорії, зіставила вподобання Лектера. Вона, певно, знає, на який бік він укладає член.

— І на цій ноті, Марґо, поклич доктора Демлінга, — сказав Мейсон.

Доктор Демлінг чекав серед величезних м’яких тварин в ігровій кімнаті. Мейсон бачив на моніторі, як той вивчає плюшеву промежину великого жирафа, — майже так само, як Віґґерти кружляли навколо Давида. На моніторі він здавався набагато меншим за іграшки, наче зіщулився, аби пролізти в чиєсь дитинство — і забути про своє.