Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

– Ти вже кілька разів повторюєш, наче папуга, чиїсь слова. Не ти придумав, що мені не можна виходити з номера, правда? Ну, ось. Ти ж усе розумієш, усіх знаєш. Дзвони, кому треба. Хай сюди їдуть, раз уже мені на вулицю зась.

Бармен крутив у руці до блиску витертий кухоль.

– Не розумію.

– Пана Ярмолюка мені треба, так ясніше? – Чотар почав дратуватися. – Може, ти не знаєш прізвища начальника вашої поліції?

– Знаю.

– Коли так, чекатиму он там, – Вадим показав ковінькою на вільний столик недалеко від входу. – І пригощай за рахунок закладу. Мені сподобалось, а ти сам щойно запропонував. Я тебе за язика не тягнув.

Не чекаючи відповіді, Чотар закульгав на вибране місце. Бармен поставив келих на місце, узяв телефон, повернувся спиною. Щойно притулив слухавку до вуха, озирнувся й вийшов з-за шинквасу, зникнувши в задніх дверях. Повернувся хвилин за п’ять, зиркнув на Вадима, поклав телефон під стійку. Ще за десять хвилин підійшов, поставив перед Чотарем чарку, по вінця наповнену коньяком. Не зронив і пари з вуст, залишив прикрого клієнта з напоєм сам на сам.

Чотар смакував коньяк, поглядаючи на годинник.

По нього прийшли за десять десята.

– Смачного, – побажав худий кирпатий Жора, умощуючись навпроти. – Хулі буянимо, командире?

– Я сиджу тихо й спокійно, – Вадим пригубив коньяк.

– Ага. Людей тут залякав.

– Його? – Чотар кивнув через плече в бік бару. – Цей сам кого хоч налякає. Він один такий нахабний, чи в Шацьку кожен, хто наливає людям алкоголь, працює на поліцію?

– Ти чогось хотів. Кажи – або я поїхав.

– Отже, потривожив.

– Слухай, ти, – Жора нахилився через стіл. – Тобі вже показали сьогодні твоє місце. Вимкни героя, тобі його вже зарахували. Визнай поразку, роби, як сказали, завтра спокійно їдь додому. Ми навіть проведемо, аби дорогою з вами обома нічого не сталося.

– Тепер ти мене слухай, – Чотар допив, так само подався вперед. – Або хай твій шеф піднімає сраку і їде сюди, до мене на розмову, або вези мене до нього.

– Забагато береш на себе, не здається?

– Ні. Маю до пана Ярмолюка пропозицію, від якої він не відмовиться.

– Просто як у кіно говориш.