Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

– Про всю пляшку ти серйозно? – Чотар уже відчув кураж. – Та майте ж совість нарешті! Бармен вигукнув голосніше, ніж треба. На них озирнулися. Вадим підхопив ковіньку, відсалютував, неквапом покульгав геть.

Максим так і не з’явився.

Довелося стукати до Ольги. Вона відчинила не відразу, за цей час не перевдягнулася, лише зняла куртку. Мовчки дозволила переступити поріг, уловила випари, скривилася.

– Фу. Отакий у вас план.

– Ми ж ніби вже на «ти».

– Не має значення, хто бухає – «ви» чи «ти». Отже, план – випити в незрозумілій ситуації. Ну, мені це знайоме. Схоже, далі мені доведеться шукати Яну самій. Навіть маю задум.

– Цікаво.

– Піду в поліцію.

– З поліцією ти кілька годин тому познайомилася.

– Але це не вся поліція! У мене є номер начальника в Луцьку. Зрештою, сяду на телефон, вийду на Київ.

– Не встигнеш. Повір мені, Ольго, машина, може, ефективна, але неповоротка страшенно. І чи ти впевнена, що подзвониш тому, хто не прикриває нашого нового знайомого Саву Ярмолюка? Він надто впевнено почувається як для людини, котра не має підтримки у системі. До того ж, – він криво посміхнувся, – перевірено на собі: звідси нікому з нас просто так, безкарно, не вийти. Як кажуть, не намагайтеся повторити це.

– Тому ти п’єш.

– Пригостили. Більше не буду. Треба ще раз брякнути з твого телефону.

– Черговий геніальний план?

– Корекція вже готового.

Знизавши плечима, Ольга простягнула трубку.

Чотар пішов дзвонити до себе. Щойно відповіли, дещо уточнив. Коли повертав, Ольга не взяла – вихопила з руки й зиркнула так, що Вадим мовчки залишив її кімнату.

За спиною зсередини люто повернувся ключ.

Буває.

Далі знову довелося чекати. Лиш тепер хтозна-чого. Усяке трапляється. Але Максим рано чи пізно мусив з’явитися в барі. Особливо після сьогоднішніх подій оперативник не мав права ігнорувати зустріч. Якийсь час маячити в барі повинен. Чотар робив на це ставку.