Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

– Темними?

– Контрабанда – явно не світла справа. Але в цій точці інтереси можуть збігатися. Веду до того, Олю, що Яна з Євгеном випадково могли побачити дещо, чого бачити не повинні були. Логічно?

Вона мимоволі здригнулася, розтиснула пальці. Недокурена цигарка випала, та Ольга не звернула на втрату уваги.

– Стоп. Ви серйозно зараз?

– Навіть не уявляєте як. Мені це стрельнуло в голову, коли вже збирався попрощатися з тим опером назавжди.

– Чекайте, чекайте, – її пальці нервово забарабанили по бардачку. – Я дуже мало обізнана в подібних справах. Та, здається, убивати, вколюючи отруту, – не методи контрабандистів.

– Звісно, вони можуть просто зарізати чи застрелити, – погодився Чотар. – Тільки тут ситуація особлива. Ставки великі, нагле вбивство приверне увагу значно швидше. А так сліди максимально заплутані. Ще й усі тутешні казочки розказали: нате вам прокляту дорогу, нате вам вурдалачі ікла. У звичайну голову не вкладається. Через те й спускали випадки на гальмах.

Ольга завмерла.

– Вважаєте, дві попередні смерті…

– Чому ні? – підхопив Вадим. – Цілком. Контрабанду женуть сюди давно.

– Забагато збігів, – вона хитнула головою. – Припустімо, Яна з Євгеном справді на когось нарвалися. Чому його труп знайшли, а Яна зникла – питання окреме, – Ользі помітно важко давалися ці слова. – Якщо інші смерті мають ту ж природу, тобто якщо контрабандисти прибирали випадкових свідків власної злочинної діяльності, це означає – вони надто часто втрачали пильність. Не в’яжеться.

– Посперечаємося, – відбив Чотар, трохи скидаючи швидкість. – На власні очі встигли переконатися: місця тут глухуваті й лиходії сидять далеко від людських очей. Розслабляє. Звідси втрата пильності з усіма прикрими наслідками. Не забувайте: чутки про зникнення людей гуляють паралельно. І ми з вами досі не розібралися, звідки ноги ростуть. Адже вони не прив’язані до жодної з місцевих казочок.

– Можна подумати, ви вивчили весь тутешній фольклор, – пирхнула Ольга.

– Веду до того, що все в теорії в’яжеться.

– Це лише ваша теорія.

– Контрабас – реальність. Значить, можливі й інші похідні версії.

– Давайте не гадати на кавовій гущі, – тепер чулося роздратування.

– Не будемо, – кивнув Чотар. – Але лишаюся при своєму. Місцеві контрабандисти можуть бути причетні до вбивства Євгена та зникнення Яни. Або, як варіант, щось про це знати. Відкидати варіант не варто.

– Так само, Чотарю, не варто переключатися з пошуку моєї доньки на пошук контрабандистів.

– Ось чого боїтеся! – вигукнув Вадим. – Заспокою, Ольго. Нам навіть вигідніше відкрито шукати Яну. Не ризикуватиму дурно, ставлячи себе під зайвий удар. Тим більше не збираюся ризикувати вами.