Темні таємниці

22
18
20
22
24
26
28
30

Чотар подумки порахував до десяти, видихнув.

– Послухай ще раз, дуже уважно. Ми знаємо, хто її тримає. Ми знаємо, чому вона потрапила до їхніх рук. Для чого її тримають – навряд чи зараз має значення. Знаючи специфіку поліцейської служби, припускаю, скоріше упевнений: зайві трупи навіть таким, як Ярмолюк, на хазяйстві не потрібні. Тому він не зачистив нас одразу, а просто налякав. Тим більше, він звідкись дуже швидко дізнався, хто я такий. З ним я раніше не стикався, нічого про нього не чув і не знаю. Навряд чи він на посаді недавно. Але ж я пішов зі служби все одно давніше.

Ольга підвелася, підійшла до вікна, витягнула цигарки. – Поясни, до чого хилиш, – сказала, крутячи одну в пальцях.

– Покірно сидимо по норах. Тобто, в номерах. Чому Ярмолюк заворушився й вирішив вивезти свій товар сьогодні, хтозна. Думаю, активізувався, бо відчув – гаряче. Одне діло, коли випадкові свідки, ніхто, по суті. Й зовсім інше – такі люди, як я.

– Тобто?

– Підполковник не просто знає, ким я був, де служив і чим займаюся зараз, – пояснив Вадим. – Він поняття не має, що ми з тобою шукаємо зниклу Яну. Зате в курсі, що мене цікавить контрабанда, його вантаж, його оборудка. Доходить?

– Ні, – чесно зізналася Ольга.

– Так я й кажу: або сидимо тут, чекаючи завтра, потому домовляємося з Ярмолюком, або діємо.

– Як діяти?

Чотар підкульгав до Ольги, легенько взяв за плечі, розвернув.

– Не вірю йому. Не дам гарантій, що він не обдурить, не гратиметься далі.

– Я теж, – зізналася вона, трохи подумавши.

– Значить, треба такі гарантії мати. Тим більше, що я не люблю певних речей. І вже зліший за тебе.

– Так не буває.

– Буває. Доведу.

Він забрав руки з її плечей.

4

Потрібний дзвінок Вадим зробив із телефону Ольги.

Узявся був за свій, та раптом стрельнуло – просунута компанія, керована начальником поліції, могла вирахувати його номер і запросто взяти на контроль. Не варто думати: раз Шацьк – маленьке місто, провінція, то тут життя зупинилося й люди досі дзвонять із пошти, замовляючи міжміські переговори. У теорії слухати могли й Ольжину мобілку. Але, поміркувавши й пригадавши розмову в лісі, Чотар вирішив ризикнути. Жінку вважали його прикриттям, не більше. Тож напевне серйозно не сприйняли. До того ж його ім’я та прізвище Ярмолюк назвав відразу, хизуючись своїми можливостями. Якби знав щось про Ольгу Барву – неодмінно згадав би її паспортні дані.

Тому ризик вважав мінімальним.