Непрохані

22
18
20
22
24
26
28
30

Нічого.

Здалося. Просто страх.

Вона прискорила кроки. Було таке відчуття, ніби вуха в неї стали як у зайця. Плечі боліли — мабуть, забилася, коли падала. Проте ступала вона впевнено, ритмічно. Цок-цок-цок — підбори торкаються тротуару. Вона старанно дивилася вперед і тільки вперед. Треба йти, просто йти…

Здригнувшись, вона глянула убік.

Два будинки, майже ідентичні, звичайні собі псевдо-ранчо, розділені невисоким парканом. Мовчазні й непорушні у місячному світлі. Та хіба не перескочив хтось тільки-но через той паркан? Розум Рейчел не був у тому впевнений, але серце калатало достатньо сильно, щоб повірити. І злякатися.

Вона завагалася. Швидко обернулася. Між парканом і стіною наступного будинку було п’ять, шість метрів. Чи здатна маленька дівчинка так швидко здолати таку відстань? Напевно, то був кіт з нічним обходом своїх мисливських угідь. Скочив на паркан, впав їй в око, а далі розчинився в темряві, як це здавна заведено у котячих.

Але… якщо то справді була мала, то тепер вона випереджала Рейчел. Вона може чекати попереду, за кілька будинків, схована за парканом.

Ні. То був просто кіт.

А коли не кіт — то що робити? Пробігти бозна-скільки кварталів у зворотному напрямку, щоб попросити чорношкірого охоронця біля бару допомогти? Чи подзвонити копам? Так-так, мем, і скільки ж ви сьогодні випили? Скільки? Ого!

І врешті-решт, то ж лише дитина. Просто на її боці була несподіванка, а тепер Рейчел уже не дозволить ненормальній малечі себе побити.

Однак останній квартал вона проминула бігом, пильнуючи паркани. В її районі будинки були такі собі, і власний її двір був крихітний. І — слава Богу — очевидно порожній.

Вона підбігла до дверей, відчинила їх ключем, який уже тримала в руці. Міцно замкнула двері по собі.

І зареготала. Господи Ісусе, ну й нічка.

Одразу ж налила собі великий келих вина і випила половинку одним ковтком. Ех, не дорахувала вона пройдені квартали — та нічого, соковитих деталей для Лорі у неї й без того повно. Може, та навіть вибачиться для різноманітності. Рейчел пішла до вітальні, трохи постояла, не знаючи, що б таке зробити. Шок і виплеск адреналіну миналися. Що ж тепер? Посидіти в тиші? Ввімкнути телевізор? Лорі точно займається чимось геть іншим.

Рейчел ковтнула ще вина. Новий алкоголь активізував той, що вже був у її організмі. Вона відчула себе п’яною. П’яною й злою. І нажаханою. Що за фігня трапилася з цим світом, що тепер маленькі дівчатка ночами нападають на безневинних дорослих жінок?

І що сталося з самою Рейчел, що тепер вона може назвати себе таким словосполученням? Їй не слід вештатися самій уночі. Не слід стояти на самоті в самотньому домі. Це не життя.

Вона відсалютувала собі келихом, подумавши, що може допити цей і налити собі ще — хто їй що скаже? — коли дещо почула.

Тихо задзвеніло скло.

Вона розвернулася так швидко, що недороге «Мерло» виплеснулося з келиха на килим.

Дзвеніло нагорі.