Непрохані

22
18
20
22
24
26
28
30

— Ні, Джеку, це я. Вибач. Але це — я.

— Сподіваюся, що ні. Бо я не знаю цієї людини. І вподобати її неможливо.

На тому й пішов геть.

Лишив її стояти там, де вона стояла, і на негнучких ногах швидко рушив до дальнього, нижнього краю пірса, звідки я не міг її бачити. Я швидко, механічно зморгував, притискав кулаки до стегон. Руками й плечима наче керував хтось інший.

На самісінькому кінці я змусив себе зупинитися і почав глибоко, повільно дихати. Пірс ніби хитався в мене під ногами, хоча зрозуміло було, що це не так. Хитався цілий світ, і я зрозумів, що саме ці думки були в моїй голові, коли я стояв на балконі у Бірч-Кросинг і не міг збагнути, де це я.

Саме це відчуття — що протягом багатьох років я жив уві сні, а от тепер мусив прокинутися.

Коли я повернувся, вона вже пішла.

Я рушив до суходолу. Гнів ущух. Доводилося маневрувати, огинати гурти веселих людей, пари. Я почувався привидом. Побіг.

Діставшись початку пірса і глянувши на набережну, метрів за шістдесят, майже на Оушен-авеню, я помітив когось, схожого на Емі. Голосно покликав її на ім’я.

Якщо вона мене й почула, то не озирнулася. Вона підійшла просто до машини, яка чекала на розі, відчинила задні дверцята і сіла. Машина швидко від’їхала. Спіймати її не було жодного шансу.

Витягши телефон, я набрав номер. Потрапив на голосову пошту. Емі відмовлялася приймати мої дзвінки.

— Емі,— попросив я. — Зателефонуй мені. Будь ласка.

Потім я набрав іншу людину і попросив дещо для мене перевірити. Поки чекав на відповідь, пройшовся до початку Авеню, там важко опустився на паркову лаву. За п’ять хвилин задзвонив телефон.

— Що ти знаєш про цю людину? — спитав Бланшард на тому кінці.

— Тільки ім’я. А що?

— Фокс був бізнесменом. Доволі помітною фігурою у місті протягом якогось часу.

— Був.

— Зник безвісти дев’ять чи десять років тому.

— Завинив комусь гроші?

— Ні. Але, здається, ним почав цікавитися відділ убивств. Свідок повідомив, що бачив його на місці зникнення маленької дівчинки, в районі Квін-Енн, за чотири-п’ять кварталів від його помешкання. Протягом п’яти років до того в місті зникло ще кілька дівчаток. Навіть не кілька — чимало. Детективи отримали доступ до підвалу Фоксового дому і виявили, що там надзвичайно чисто.