Код Катаріни

22
18
20
22
24
26
28
30

Мартін мовчки поставив на місце скляний дзбанок з кавою і пішов до вітальні. Вістінґ — за ним. Мартін узяв пульт і поперемикав канали, аж знайшов потрібний.

Стіллера провели на його місце за столиком у телестудії. Маленька смужка клейкої стрічки на підлозі вказувала, де мала стояти його права нога.

Спершу запустили телесюжет про Надію Кроґ. Карта мала зорієнтувати глядачів, де все відбувалося далекого 1987 року. На екрані з’являлися і зникали старі фото й статті з тодішніх часів, а диктор паралельно зачитував відповідні факти.

Коли сюжет закінчився, режисер програми почав зворотній відлік секунд і подав знак ведучому продовжувати.

Ведучий став перед камерою.

— Отже, сьогоднішній гість нашої студії старший інспектор поліції Адріан Стіллер, керівник нового відділу Кріпоса, який відає давніми й нерозкритими справами.

Ведучий повернувся до Стіллера.

— Пане Стіллер, чому ви вирішили поновити розслідування цієї давньої справи про викрадення?

Стіллер пильно подивився у вічі ведучому.

— Бо це справа, яку можливо розкрити, — відповів він, стараючись, щоб не збився від хвилювання голос. — Розгадка, як ми вважаємо, досі криється у матеріалах справи.

Стіллер на мить замовк, промовисто глянув на так звану панель експертів, ніби хотів заразити своєю категоричною впевненістю і їх, і глядачів. Він добре знав, що каже. Відбитки пальців Мартіна Гауґена завжди були в документах слідства, а коли наступного тижня інформацію про це оприлюднять, доведеться експертам визнати його рацію.

— Як її можна розкрити? — запитав ведучий.

— Технічно й тактично. Всі матеріали були досліджені наново. За допомогою нових методів і технологій.

— ДНК?

— І ДНК — теж. Ідеться про новий аналіз, проведений за сучасними технологіями.

— А що маєте на увазі, кажучи про тактику розслідування?

— Ми оцифрували всю первісну письмову інформацію. Потім розібрали всі події, вчинки та дії на окремі сегменти, склали їх докупи за допомогою сучасних комп’ютерних програм і отримали нову картину того, що тоді трапилося.

— І щось уже знайшли?

То було запитання, не передбачене в попередньо укладеному сценарії, ведучий імпровізував. Але Стіллер не дав себе спантеличити.

— Робота лише почалася, — відповів він.