Потайна кімната

22
18
20
22
24
26
28
30

Фото з поліцейських реєстрів виразно демонстрували, що люди на них навіть не наближались до рівня Леннарта Клаусена та його оточення.

— Хто міг брати участь у пограбуванні? — запитав Мортенсен.

— Не Лейф Гаванґ — без сумніву. Він тоді був надто нервовий, такий і досі. Решта — актуальні кандидати. Ян Ґюдім займався мотоспортом, надзвичайно вправний водій. Юнас Стенсбю добрий виконавець, саме він міг підпалити фальшиве авто, щоб ввести в оману поліцію.

— Тоді їхнє алібі перевірили?

— Не вдалося… Але ми контролювали активність їх пересувань. Ніхто з них не виїжджав за кордон у найближчі півроку, ніхто не почав раптом витрачати великі суми грошей. Саме на цьому ми зосередили спостереження.

Ліне вийняла з купки фото Юнаса Стенсбю. У порівнянні з іншими, він видавався невисоким на зріст і худорлявим.

— Чи був серед них хтось на ім’я Даніель? — поцікавилася вона.

Аудюн Тюле похитав головою.

— Маєш на увазі номер телефону з пачки з грошима? Твій батько уже питав.

— Маєте телефонні дані? — запитала Ліне.

Тюле підвівся, приніс теку з іншої коробки з документами.

— Виписки з базових станцій поблизу Ґардермуена за годину до нальоту і через годину — після. Маю їх на дискеті, але не взяв з собою. Розшукаю, хто досі має комп’ютер з дисководом, перепишу й вишлю вам.

Вістінґ підвівся. Він уже невиразно вбачав контури розвитку справи, підійшов до робочого кухонного стола, продовжуючи роздумувати вголос:

— Награбоване заховали на старій насосній станції. Приблизно в той самий час з того ж місця зникає Симон Мейєр. Ми точно знаємо, що грабіжники так ніколи й не натішилися грошима. Чи можливо, що вину за це переклали на Оскара Тведта? Він, скажімо, відповідав за переховування грошей, але безпечність сховку поставила під сумнів пошукова операція.

— Хтось із учасників операції міг випадково знайти гроші, — висловив припущення Мортенсен.

Вістінґ глянув на Ліне.

— А можна роздобути списки пошукових команд чи імена тих, хто ще брав участь у пошуках Симона?

— Не потрапляли мені на очі, — відповіла Ліне. — Головний інспектор розповідав, що вони вламалися до насосної станції, однак імен не називав.

— А син Клаусена чи його друзі допомагали шукати Симона? Що нам про це відомо? — запитав Тюле.

— За словами Акселя Скавгауга, ні! — відповів Вістінґ.