Потайна кімната

22
18
20
22
24
26
28
30

— Ти все ще в професії?

— Однією ногою — так, але не маю постійної роботи. Саме зараз мене взяли дещо розслідувати для телесеріалу «Інсайдер», використовую давні контакти.

— Я його дивлюся! — усміхнулась Ліне.

— Усе змінилося, коли я завагітніла й народила Юсефіну, — розповідала Генрієтте. — Постійної роботи не мала та й не могла працювати так багато, як раніше. Дуже швидко втрачаєш пріоритет, хоч і подаєш якісні матеріали.

Народження Амалії не надто прикро вплинуло на професійний статус Ліне, та все ж вона почувалася своєрідною товаришкою по нещастю з колегою по другий бік столу.

— Ти мама-одиначка?

Генрієтте скривила кислу міну.

— Та, власне, ні, — вона змахнула рукою, ніби щось відмітала геть. — Скажімо так: усе складно… А ти? Працюєш з дому чи маєш десь офіс?

— Ага, маю офіс у своєму підвалі, — відповіла Ліне.

— І що накопала про Симона Мейєра?

— Небагато… Проте достатньо, щоб піддати сумніву висновки поліції.

Генрієтте Коппанґ з нею погодилася.

— Я розмовляла з одним біологом про стан дна озера Єршьо. Він однозначно стверджував, що намул не міг засмоктати тіло й перешкодити йому сплисти. Хіба до нього причепили щось важке. Я десь маю координати. Дам тобі!

— Ульф Ланде вважає, ніби тіло могло зачепитися за якийсь корч на дні, — додала Ліне.

— Вони ж перевіряли сонаром, — заперечила Генрієтте. — Якби тіло лежало в намулі, неодмінно побачили б.

Ліне лише побіжно погортала документи, які стосувалися сонарного пошуку, зате Генрієтте мала вагомі аргументи стосовно того, що висновки, до яких схилялася поліція, закриваючи справу, не були правильними.

— Саме про таке ми й писали зазвичай для «Голіафа», — вела далі Генрієтте. — Вишукували окремі актуальні справи й витягали на денне світло помилки й недоліки в діях поліції. Роботи було вище вух! Кілька разів ми самі знаходили розв’язок або пропонували альтернативні теорії.

— Ти припускала, що він може бути за кордоном? — запитала Ліне.

— В Іспанії, — кивнула Генрієтте. — Двоє не пов’язаних між собою людей наче бачили його в Марбеллі.

— Це може свідчити лише про спланований виїзд за кордон. Він від чогось утікав…